Vegetarisch

Steeds meer mensen besluiten om vegetarisch te gaan eten. Hier wordt door de markt ook steeds meer op ingespeeld. Maar waarom wordt het steeds populairder? Vegetariër of gewoon een dag geen vlees eten en iets anders proberen? Vegetarisch dineren kan ook bij thuisuiteten.nl met een ruim aanbod aan gerechten zonder vlees en vis.

Vegetarisch eten is steeds populairder
De afgelopen jaren is het aantal mensen dat geen vlees eet, in een razend tempo gestegen. De grootste reden waarom mensen besluiten voortaan vegetarisch te eten of minder vlees te eten, is bijdragen aan een beter natuur en milieu. Een andere belangrijke reden is dierenwelzijn en eigen gezondheid. Hiernaast is de markt de laatste jaren goed ingespeeld op deze toenemende vraag. Hoe je vroeger in een restaurant geen of misschien één vegetarische menu keuze had, zijn er tegenwoordig veel meer opties, of zelfs volledig vegetarische restaurants geopend. Vegetarisch eten wordt hierdoor steeds toegankelijker met een grote variatie aan gerechten. Het blijft belangrijk om gevarieerd te eten. Als je gezond en vegetarisch wilt eten, kun je vlees vervangen door bijvoorbeeld eieren, peulvruchten, noten of soja. Op deze manier zorg je dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt, zonder dat er tekorten ontstaan.

Culinair én vegetarisch genieten?

Vegetariër of gewoon een dag geen vlees eten? Wij delen hier de lekkerste vegetarische dinerboxen die binnen een handomdraai op tafel staan.

Probeer bijvoorbeeld eens de ‘nasi rames vegetarisch’ van Ron Gastrobar At Home, met verschillende vegetarische gerechtjes. Ook het 5-gangen ‘Thuis met Daalder’ menu vegetarisch is er één om zeker te proberen. ‘De favorieten van Joris vega’ is gevuld met alle vegetarische ‘signature dishes’ van Bar Brasserie Joris. Vanouds genieten doe je met het ‘5-gangen menu vega’. Met verrassende combinaties als bloemkool met amandel en mosterdzaad en wortel met flan ui, miso, gepofte rijst en sjalot. Geheel vegetarisch!

Kortom, ontdek ons vegetarische aanbod, want er is nog veel meer te proeven. Laat je smaakpapillen verrassen!

Vegetarisch dineren

Wil je een dinerbox vegetarisch thuis laten bezorgen? Wij bezorgen landelijk, in stijl, waar en wanneer je wilt. Ontdek onze gastronomische restaurants en maak je klaar voor een onvergetelijke avond.