Thomas Beekhuis
Een
passie voor koken met pure en verse ingrediënten

De keuken van Rooftop Merckt staat onder leiding van chef-kok Thomas Beekhuis, die een passie heeft voor pure ingrediënten. De liefde voor koken ontstond toen hij 16 jaar oud was. Hij bereikte de finale van de prestigieuze Bocuse d’Or, waar hij bij de top 5 van Nederland belandde. Eerder werd hij al benoemd tot beste jonge kok van Noord-Nederland.

Wildplukken in de natuur

Thomas is eigenwijs, een dromer en artistiek. Naast de keuken, is hij het liefst in de natuur te vinden. Hier plukt hij ter plekke zijn eigen ingrediënten en verwerkt deze in de keuken. Deze pure manier van koken is terug te proeven in de verrassende gerechten. Bij Rooftop Merckt Groningen worden de gerechten bereidt met dagverse ingrediënten en veel oog voor detail. Mede door middel van fermentatie wordt vaak alles van de producten gebruikt, waardoor er nagenoeg geen verspilling is.

Zijn favoriete plek in de keuken is “Entremetier” waar voornamelijk groenten verwerkt worden, dat is ook zijn grootste kracht. Producten helpen hun eigen smaken naar boven te halen door ondersteunende bereidingen en technieken. Thomas hecht veel waarde aan duurzame samenwerkingen. Hij werkt dan ook nauw samen met zijn vaste leveranciers Veltman vis en Nice to Meat.

Fine dining met een adembenemend uitzicht
Met een wijds uitzicht over de stad word je in Groningen getrakteerd op een ‘Fine Dining Experience’ op grote hoogte. Het restaurant heeft een unieke ambiance door het bijzondere glazen dak van Italiaans ontwerp. De skybar is centraal gelegen aan de Grote Markt, en heeft ook een exclusieve skybox voor diner voor twee personen. Wijn, champagnes en cocktails spelen hier de hoofdrol.

Maar ook aan jouw eigen dinertafel smaken de gerechten subliem. Om niet alleen op ‘the rooftop’ maar ook thuis te kunnen genieten van de verrassende en artistieke gerechten, kan je nu verschillende gangen en a la carte bestellen voor thuis. Combineer dit met het winetasting arrangement en de avond, in eigen thuisrestaurant, is compleet.

Een onvergetelijke avond
Maître Salmineo Aringaneng is met zijn team verantwoordelijk voor de ontvangst en begeleiding van gasten van beneden naar de zesde verdieping. De unieke locatie en de totaal beleving zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke avond. Bestel jouw Rooftop Merckt diner voor thuis en geniet van bijzondere smaaksensaties.