Sushi bestellen

Maki, nigiri, gunkan, temaki: voor de meeste mensen klinken deze soorten sushi bekend in de oren. Sushi is inmiddels niet meer weg te denken en ontzettend populair. Maar wat maakt sushi zo bijzonder? Bij Thuis uit Eten kun je sushi bestellen, om jouw thuis-diner in de Japanse sferen te brengen.

Aziatische lekkernij
Sushi werd oorspronkelijk verkocht als streetfood, maar met een rijk aanbod aan verschillende vissoorten, groeide sushi vanuit de haven van Tokio uit tot een ware delicatesse. Sushi bestaat altijd uit rijst, gemengd met rijstazijn, met daarbij vis, groenten en zeewier. De maki, het bekende rolletje rijst in zeewier (nori), is het bekendst. Daarnaast is ook de nigiri een bekende; rijst met daarop een stukje (rauwe) vis. Om het helemaal compleet te maken, wordt sushi gegeten met sojasaus en wasabi. Vaak wordt er ook ‘gari’ bij sushi geserveerd. Dit zijn zoete, in dunne plakjes gesneden gember die is gemarineerd in een oplossing van suiker en azijn. Dit is bedoelt om de smaak tussen het eten van de verschillende sushi’s neutraliseren.

Waarom is sushi zo populair?

Sushi is relatief gezond, wat al een van de redenen is waarom mensen er van houden. Het is klein en compact en kan daardoor makkelijk gegeten worden. Niet onbelangrijk: je kunt in één hap genieten van de verschillende texturen, smaken en aroma’s. De ruime keuze in verschillende soorten sushi, maken deze delicatesse alles behalve een eenzijdig gerecht.

Sushi bestellen voor thuis

De echte sushi-liefhebber is bij Sushi by Encore aan het juiste adres. In het assortiment vind je verschillende soorten handgemaakte sushi zoals nigiri, maki en hosomaki met onder andere zalm, tonijn, krab en vegetarisch. Allemaal super vers, mals en gemaakt van de beste kwaliteit vis.

Of je nu een date gepland hebt met z’n tweetjes of een sushi-avond met vrienden in de tuin; Thuis uit Eten brengt de heerlijke smaken van verse vis bij je thuis. De boxen zijn er in verschillende formaten, zodat jouw bestelling passend is voor het gezelschap waarmee je van de sushi gaat genieten. Wist je dat je deze ook nog kunt aanvullen met heerlijke wijnen of een fles champagne? Zo is jouw sushi-avond helemaal compleet. Welke vis of ‘roll’ heeft jouw voorkeur?