Sterren restaurant

Veel chefs dromen ervan een Michelinster te bemachtigen. De Michelinster is een onderscheiding die wordt toegekend aan restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een uitmuntende bediening. Deze felbegeerde onderscheiding zorgt voor veel media-aandacht en leveren bewondering op van collega’s en nieuwe klanten. Thuis genieten van een exclusief diner van een sterren restaurant? Dat kan!

Hoe is de Michelinster ontstaan?
In 1900 had de Michelingids het doel bestuurders te stimuleren Frankrijk te ontdekken. De gids was dan ook bedoelt voor mensen die veel onderweg waren. Een bijkomend voordeel: door het vele rijden, steeg de verkoop van de Michelin-banden. Een één sterren restaurant betekende dat je er veilig kon eten. Een twee sterren restaurant dat je er alleen moet eten als je er langs rijdt. En een drie sterren restaurant dat het zeer de moeite waard was om 30 kilometer om te rijden. In 1926 is dit veranderd en is de criteria kwaliteit en geen afstand.

Een anonieme toekenning

Voor een restaurant is het allereerst belangrijk om een goede naam opgebouwd te hebben. Logischerwijs volgt er dan meer media-aandacht van lokale bloggers, recensenten en critici. Vanaf dit moment is het wachten op een bezoek van de inspecteur. Deze mensen van Michelin, blijven anoniem, zodat er zo eerlijk mogelijk kan worden beoordeeld. Op deze manier worden zij behandeld, net als elke andere gast die langs komt.

Binnen Europa zijn ongeveer 90 inspecteurs actief. Elke inspecteur gaat langs bij gemiddeld 240 restaurants. Als je eenmaal een ster hebt, wordt je ook vaker bezocht. Hierin wisselen inspecteurs elkaar af. Zo verloopt de beoordeling betrouwbaar omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft. Michelinsterren worden uitgereikt op een schaal van één tot drie sterren.

De 5 criteria:
1. Kwaliteit van de producten
2. Meesterschap in smaak- en kooktechnieken
3. De persoonlijkheid van chef-koks in hun keuken
4. Waar voor je geld
5. Constante kwaliteit tussen de beoordelingen.

Thuis uit Eten sterrendiner

Bij Thuis uit Eten zijn verschillende sterren restaurants aangesloten. Exclusief en toch laagdrempelig dineren kan bij Restaurant Daalder. Proef de uitgesproken smaken van dit met een Michelinster bekroonde restaurant. Prikkel al je zintuigen met de gerechten van Brut172, bekroond met twee sterren. De sterrendiners van restaurant De Rozario zijn als kunst op je bord; met een Aziatisch tintje. Groen, duurzaam én culinair, dat is Restaurant Lokaal. De duurzame gastronomie met bewust goede smaken is bekroond met een Groene Michelinster.