Shared dining

Shared dining is een fenomeen wat we steeds vaker zien. In restaurants, of bij een thuisdiner, ‘shared dining’ is een trend! Maar waar komt ‘shared dining’ vandaan? En waarom vinden we het zo leuk om op deze manier te dineren? Bij Thuis uit Eten kun je culinaire ‘shared dining’ menuboxen bestellen voor thuis. Deze worden in stijl bezorgd, zodat jij kunt dineren wanneer en waar jij wil.

Waar is shared dining ontstaan?
De trend is de afgelopen jaren ontstaan in New York en Parijs. Het klassieke driegangenmenu is meer naar de achtergrond gegaan en we willen verschillende, kleine gerechten proeven. Het voordeel? Je hoeft niet te kiezen en je kunt veel meer smaken ontdekken. Ook ziet het er erg gezellig uit. Kleine gerechten op een grote tafel, waarbij we gerechtjes doorgeven. Het is bedoelt om te genieten van het eten én van elkaars gezelschap. Alles heeft één doel: het delen van eten.

’s Wereldse keukens

We maken steeds vaker kennis met nieuwe en verrassende keukens. Als we thuis zijn, willen we dit graag opnieuw ervaren. De smaken willen we terughalen en delen met anderen. Steeds meer restaurants laten zich inspireren door wereldse keukens. Dit is ook terug te zien in het ‘shared dining’ fenomeen. Gerechten delen is niet iets van één keuken, maar gebeurt in meerdere werelddelen, die ook weer met elkaar verbonden worden.

Sharing is caring

Het organiseren van een ‘shared dining’ diner is de perfecte manier om smaken met vrienden en familie te delen. Dit is meteen een goede reden om samen te komen. Serveer de gerechten in mooie schaaltjes of op grote planken. Door samen met je tafelgenoten dezelfde gerechten te eten, kun je met elkaar delen wat je wel en wat je juist niet lekker vindt. Je kunt gerechten uitproberen die je normaal nooit van de kaart zou kiezen en als je het niet lekker vindt? Dan is er vast wel iemand aan tafel die er wel van kan genieten.

Thuis genieten van shared dining

Bij Thuis uit Eten hebben we een breed aanbod in shared dining menuboxen. Met verschillende gerechten uit alle windstreken is er voor elk wat wils. Hou je van de Aziatische keuken? Bij Ron Gastrobar At Home kun je samen genieten van een rijsttafel met verschillende gerechten. Een echte visliefhebber? Bekijk dan de Catch box van Catch by Simonis voor heerlijke gerechten om te delen.

Ben jij klaar om samen te delen en nieuwe gerechten te proberen?