Rooftop Merckt

Groningen
Bestel nu
Bestel nu
Over het restaurant Informatie

De keuken van Rooftop Merckt staat onder leiding van chef-kok Thomas Beekhuis, die een passie heeft voor pure ingrediënten. Hij bereikte de finale van de prestigieuze Bocuse d’Or en werd eerder benoemd als de beste jonge kok van Noord-Nederland. Lees meer

Rooftop Merckt Groningen
Pure, verrassende en artistieke 'Haute' Cuisine

Geen markt, maar Merckt. En geen Groningen, maar Grunn. In het Noorden van het land bevindt zich restaurant Rooftop Merckt. Hier wordt gekookt met een passie voor verse ingrediënten. ‘Fine Dining’ wordt hier gecombineerd met een adembenemend uitzicht over de stad; met recht dus ‘Haute’ Cuisine. De fijne gerechten uit de menuboxen voor thuis smaken overigens net zo lekker aan je eigen  dinertafel.

‘Fine Dining’ op de zesde verdieping

Met een wijds uitzicht over de stad worden gasten in Groningen getrakteerd op een ‘Fine Dining Experience’ op grote hoogte. Begin september 2021 werd Rooftop Merckt geopend en kan er een zes-, zeven- of acht-gangen diner gegeten worden. Het restaurant heeft een unieke ambiance door het bijzondere glazen dak van Italiaans ontwerp. Maar ook aan jouw eigen dinertafel smaken de gerechten subliem, neem dat van ons aan. Om niet alleen op ‘the rooftop’ maar ook thuis te kunnen genieten van de verrassende en artistieke gerechten van de chef-kok, kan je nu de ‘Rooftop Merckt Skybox’ bestellen voor thuis.

Puur met Rooftop Merckt Groningen

Bij Rooftop Merckt Groningen worden de gerechten bereidt met dagverse ingrediënten en veel oog voor detail. Dit alles gebeurt onder de bezielende leiding van chef-kok Thomas Beekhuis; een kok met een passie voor koken met pure en verse ingrediënten. Deze kok is dan ook het liefst in de natuur, waar hij ter plekke zijn eigen ingrediënten kan plukken. Na het bestellen van een diner van Rooftop Merckt zal deze pure manier van koken terug te proeven zijn in de verrassende en artistieke gerechten.

De Rooftop Merckt Skybox

Maak thuis met gemak een ‘Haute’ diner van Rooftop Merckt. Door het opmaken van de gerechten zoals het een echte thuis-chef betaamt, kan er ook thuis een fraai diner neergezet worden, afkomstig uit het mooie Grunn. De instructies voor de bereiding en opmaak worden uiteraard meegeleverd.

Een extra toevoeging aan het thuisdiner? Bestel dan ook het ‘winetasting’ arrangement van Rooftop Merckt. Op deze manier drink je tijdens het diner perfect passende wijnen. Geniet jij van ‘Haute’ Cuisine uit Groningen, maar dan bij jou thuis? We reizen graag af vanuit het Noorden.