Ron Gastrobar At Home

Diemen
Bestel nu
Over het restaurant

Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen culinair genieten van ongecompliceerde en pure gerechten. Met Ron Blaauws fameuze en alom geprezen rijsttafel of een van zijn andere signatuurgerechten zit je in no-time thuis culinair te genieten! Lees meer

Shared dining

Rijsttafel

Een tafel vol met de heerlijkste Indische en Indonesische gerechten samengesteld door chefs Agus Hermawan en Ron Blaauw.

Gado gado

groenten,pindasaus

Daging rendang

rundvlees op Sumatraanse wijze,gekleurde kroepoek

Babi ketjap

varkensvlees in ketjap met steranijs,korianderzaad,gebakken ui

Ayam bakar

gegrilde kippendij,pindasaus,pindacrumble

Blado kentang

gebakken aardappeltjes,sambalsaus,jeneverbescrumble

Sambal goreng telor

ei,kruidige kokossaus,bieslook

Peralatan makan

kroepoek,emping,pindasaus

Sambal manis

gebakken sambal

Nasi putih

witte rijst,casavecrumble

Nasi goreng

gebakken rijst,rawitcrumble

Sayour padeh

groenten in gebrande paprikasaus,wontoncrumble

Udang peteh

gebakken garnalen,kokossaus,petehcrumble

Ikan kerrie

gebakken kabeljauw in kerriesaus,loempiacrumble

Tumis tempeh tahu

roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble

Atjar

zoetzure komkommersalade

Seroendeng

geroosterde kruidige kokosrasp

Sambal goreng kentang

gekarameliseerde krokante aardappel

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Nasi rames vlees

De naam zegt het al: Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde (rames) rijst (nasi) betekent. En bestaat uit witte rijst, nasi goreng en diverse vlees gerechten.

Gado gado

groenten,pindasaus

Daging rendang

rundvlees op Sumatraanse wijze,gekleurde kroepoek

Babi ketjap

varkensvlees in ketjap,steranijs,korianderzaad,gebakken ui

Ayam bakar

gegrilde kippendij,pindasaus,pindacrumble

Tumis tempeh tahu

roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble

Sambal goreng telor

ei,kruidige kokossaus,bieslook

Peralatan makan

kroepoek,emping,pindasaus

Sambal manis

gebakken sambal

Nasi putih

witte rijst

Nasi goreng

gebakken rijst,rawitcrumble

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Nasi rames vis

De naam zegt het al: Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde (rames) rijst (nasi) betekent. En bestaat uit witte rijst, nasi goreng en diverse vis gerechten.

Gado gado

groenten,pindasaus

Udang peteh

gebakken garnalen,kokossaus,pindacrumble

Ikan kerrie

gebakken kabeljauw in kerriesaus,loempiacrumble

Tumis tempeh tahu

roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble

Blado kentang

gebakken aardappeltjes,sambalsaus,jeneverbescrumble

Sambal goreng telor

ei,kruidige kokossaus,bieslook

Peralatan makan

kroepoek,emping,pindasaus

Sambal manis

gebakken sambal

Nasi putih

witte rijst,casavecrumble

Nasi goreng

gebakken rijst,rawitcrumble

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Hele pekingeend & dim sum

De lekkerste pekingeend van Amsterdam en dim sum waarvan je blijft dromen!

Om de week beschikbaar voor bezorgen en afhalen op donderdag en vrijdag. Beschikbaar op: 12 & 13 mei, 26 & 27 mei, 9 & 10 juni, 23 & 24 juni, 7 & 8 juli, 21 & 22 juli, 4 & 5 augustus, 18 & 19 augustus.

LET OP! Wij hebben slechts een zeer gelimiteerd aantal boxen beschikbaar!

Hele Pekingeend

pekingeendfilet met buns,pancakes,prei,komkommer,hoisin-sesamdip,eendenbout gewokt met knoflook en gember

Dim Sum

pork siu mai,beef siu mai,kip siu mai,ha kau

Singapore noodles

XO-saus,knoflook

Little gemsalade

scheuten,citrusvinaigrette

Paddenstoelen

gebakken

Extra's

kroepoek,sambal,sojasaus

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
Beschikbaar tot 20-08-2022
 
Rons spareribs 'The Original'

Ooit begonnen als grapje toen Ron de botjes uit de spareribs trok, maar inmiddels staat hij er om bekend en zijn ze niet meer weg te denken van de menukaart van de Gastrobar!

Spareribs

spareribs,krokante zuurkool

Gebakken aardappeltjes

gebakken Roseval aardappelen,kruidenboter

Coleslaw

frisse salade van witte kool,wortel,mierikswortel

Sambal manis 🌶️

gebakken zoete sambal,laos,ketjap medja

Sambal kuning 🌶️🌶️🌶️

gele sambal,Madam Jeanette peper

BBQ lak

huisgemaakte Japanse teriyakisaus

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

Vegetarisch

Nasi rames vegetarisch

De naam zegt het al: Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde (rames) rijst (nasi) betekent. En bestaat uit witte rijst, nasi goreng en diverse vegetarische gerechten.

Gado gado

groenten,pindasaus

Rendang nangka

langzaam gegaard jackfruit,bombu rendang,gekleurde kroepoek

Sayour padeh

groenten in gebrande paprikasaus,wontoncrumble

Tumis tempeh tahu

roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble

Blado kentang

gebakken aardappeltjes,sambalsaus,jeneverbescrumble

Sambal goreng telor

ei,kruidige kokossaus,bieslook

Peralatan makan

emping,pindasaus

Sambal manis

gebakken sambal

Nasi putih

witte rijst,casavecrumble

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

À la carte

Huisgemaakte sambal 3 potjes

De Ron Gastrobar At Home sambal potjes, 3 soorten (manis, ijo & kuning, 250 ml per pot) in één doos! Maar pas op: mild, heet en niet normaal pittig!

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Chocoladefondue

Voor de echte chocoladeliefhebber, de dessertbox! Heerlijke chocoladesaus met een royaal assortiment aan dips en toppings.

Chocoladesaus

Poffertjes

Aardbei soesjes

Chocoladetaartje

Cannoli & Marshmallow

Oma’s cake

Cookie mix

Spekjes & schuimpjes

Snoepketting

Lolly's

Suikerspin

Discospikkels

Knettersuiker

Mini marshmallow

Smarties

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

Dranken

Rons cocktail box

De signature cocktails van de Ron Gastrobar. In een handomdraai klaar te maken als een echte bartender! Heb je al ijsblokjes in huis?

Cocktail 1: 2x Ronny, Ron's Favorite

Bacardi Anejo Cuatro,spicy mango,kokos,passievrucht

Cocktail 2: 2x Pineapple Ginger Mule

Three Sixty Vodka,ananas,limoen,hibiscus,Royal Bliss ginger beer

Inbegrepen

glaswerk,garnituur,rietjes

 
Winebox

Drie heerlijke wijnen uit drie bekende wijnstreken. Loire, Languedoc en Rioja. Stuk voor stuk uitermate geschikt bij de menuboxen!

BUBBEL - Vouvray Méthode Traditionelle Brut (FR)

100% Chenin Blanc uit de Loire,fruitig en sappig met goede zuren en een fijne mousse,de perfecte start van jullie diner!

WIT - Domaine Haut de Mourier Viognier (FR)

100% Viognier uit de Languedoc,rijke en elegante wijn met veel fruit (peer,abrikoos,perzik) en een fijne groene toets,wel gekoeld maar vooral niet te koud drinken!

ROOD - Bodegas Vallobera Rioja (SP)

100% Tempranillo,karakteristieke wijn uit de beroemde Rioja streek in Noord Spanje,boordevol rijp rood fruit,kruiden en een hint van houtgebruik.

 

Ron Gastrobar At Home
Ongedwongen en culinair genieten

Zijn passie voor koken
Ron Blaauw, eigenaar en chef-kok van Ron Gastrobar At Home, begon al vroeg met koken. Toen hij 16 jaar oud was, vond hij dat er toch echt een keuze voor de toekomst gemaakt moest worden. Dit bracht hem tot de koksschool ‘Uiteindelijk werd dat Amsterdam, wat ik eigenlijk altijd in mijn hoofd had. Weg uit Hoorn, waar ik geboren en getogen was.’ Gewoon werken en leren was iets wat bij hem paste. Hij was altijd al meer van het ambacht dan van de schoolbanken. ‘Dit was het. Ik ontdekte dat je van een appel een appeltaart kon maken en van zalm gravlax. Dat je creatief kon zijn, dat je mensen kon verrassen, dat je mensen blij kon maken. En toen dacht ik: ja, dit is echt wel heel leuk.’ 

Een eigen zaak

In 1999 begon Ron Blaauw voor zichzelf. Helemaal niet met het idee om ondernemer te worden, maar om een Michelinster te halen. ‘Dat was het enige wat ik in m’n kop had zitten.’ Dit duurde lang, waardoor hij creatiever ging koken met andere ingrediënten. Geen ‘a la carte’ kaarten, maar menu’s. Dit werd geprezen met de eerste- en de tweede Michelinster. Uiteindelijk is hij in 2011 met één zaak (met twee sterren), van Ouderkerk naar Amsterdam verhuisd. ‘Ron Blaauw restaurant’ werd hier ‘Ron Blaauw Amsterdam’. In 2013 werd Ron Blaauw Amsterdam gesloten en werd Ron Gastrobar, op dezelfde plek, geboren. Een plek waar culinair en ongedwongen genieten centraal staat. Ron Gastrobar bleek een meesterzet!

Het succes van Ron Gastrobar

De toegankelijke Ron Gastrobar was vanaf dag één en succes. ‘En toen dacht ik; als we dat met een Frans concept doen, waarom niet met een Aziatisch concept en waarom niet met een Indonesisch concept?’ Zelf gelooft hij dat het succes is ontstaan omdat hij zelf veel behoefte had aan dit soort zaken. Deze waren er te weinig in Amsterdam en andere steden. ‘Gewoon een gezellige tent waar je heel lekker kan eten zonder fratsen. Die zakenman, die 6 keer in de week buiten de deur eet wil helemaal niet elke lunch 6-gangen eten. Die wil eigenlijk gewoon zes oesters en dan steak tartaar met frietjes. Gewoon lekker eten en kiezen wat hij wil.’

Ron Gastrobar At Home

Dit gevoel ook thuis ervaren? Met Ron Gastrobar At Home kun je Thuis uit Eten met uniek samengestelde dinerboxen. Met dit concept geeft Ron Blaauw nóg meer gasten de mogelijkheid om te genieten van alle heerlijkheden van zijn restaurants. De gerechten worden koud bezorgd en met de meegeleverde instructies zet je, in een handomdraai, een écht Gastrobar diner op tafel.

De unieke smaakbeleving van Chef Agus

Chef Agus zorgt voor een unieke smaakbeleving in de Indische keuken. ‘Ik proef echt als hij zélf heeft gekookt. Of het nou een simpele nasi rames is. Ik proef dat. Als er een pan staat met nasi in één van de Indo’s dan proef ik of hij er is.’ Hij kookt net op het randje, met kruiden en heeft het authentieke wat oma’s hebben. Zoals Ron Blaauw zegt: ‘Vijftien verschillende oma’s van Indische gezinnen, dat is hij in één.’

De Aziatische keuken

De liefde voor de Aziatische keuken is al vroeg ontstaan. Wat doe je als je als kind naar de Chinees gaat? Als eerste pak je de kroepoek, dat is knapperig. Het moet prikkelen.’ Er volgden veel bezoekjes aan de Chinese supermarkten en toko’s om spulletjes te kopen en te proberen. Als één van de eerste in Nederland kookte hij bijvoorbeeld met hoisinsaus. Het experimenteren ging verder. Soms was het lekker en soms ook weleens een misser. ‘Ik vind het gewoon leuk om met die Aziatische en Surinaamse dingen te experimenteren. En ik vind het nog steeds leuk om gewoon in een toko of in een echte Indiase supermarkt te lopen en dingetjes mee te nemen.’

Pittig en origineel

Niet alleen Rons rijsttafel, de signature dish van Ron Blaauw en chef Agus, heeft behoorlijk wat pit. De chef-kok verzint ook regelmatig andere menuboxen zoals de ‘Hele pekingeend & dim sum’. Of Ron’s spareribs ‘The Original’. Zo houdt hij het aanbod origineel en gevarieerd. 

Bestellen

Bestellen tot 20:00 uur,
één dag voor levering.
Last minute bestellen, enkel Regio Amsterdam,
tot 15.30 uur de dag van levering.

Bestellen

Bestellen tot 20:00 uur,
één dag voor levering.
Last minute bestellen, enkel Regio Amsterdam,
tot 15.30 uur de dag van levering.

Levering

Bezorging heel Nederland,
woensdag t/m zondag.
Lastminute bezorging, enkel regio Amsterdam,
woensdag t/m zaterdag.
Pick up IJsselstein & Alblasserdam,
vrijdag en zaterdag.

Levering

Bezorging heel Nederland,
woensdag t/m zondag.
Lastminute bezorging, enkel regio Amsterdam,
woensdag t/m zaterdag.
Pick up IJsselstein & Alblasserdam,
vrijdag en zaterdag.

Bereiding

De gerechten worden koud geleverd. Scan de QR code op de box om te lezen hoe je in een handomdraai de culinaire gerechten op tafel zet! Voor de bereiding van de gerechten is een oven nodig.

Bereiding

De gerechten worden koud geleverd. Scan de QR code op de box om te lezen hoe je in een handomdraai de culinaire gerechten op tafel zet! Voor de bereiding van de gerechten is een oven nodig.

Landelijke bezorging in stijl Vandaag besteld, morgen in huis In een handomdraai op tafel