Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen culinair genieten van ongecompliceerde en pure gerechten. Met Ron Blaauws fameuze en alom geprezen rijsttafel of een van zijn andere signatuurgerechten zit je in no-time thuis culinair te genieten! Lees meer
Shared dining
Een tafel vol met de heerlijkste Indische en Indonesische gerechten samengesteld door chefs Agus Hermawan en Ron Blaauw.
groenten,pindasaus
rundvlees op Sumatraanse wijze,gekleurde kroepoek
varkensvlees in ketjap met steranijs,korianderzaad,gebakken ui
gegrilde kippendij,pindasaus,pindacrumble
gebakken aardappeltjes,sambalsaus,jeneverbescrumble
ei,kruidige kokossaus,bieslook
kroepoek,emping,pindasaus
gebakken sambal
witte rijst,casavecrumble
gebakken rijst,rawitcrumble
groenten in gebrande paprikasaus,wontoncrumble
gebakken garnalen,kokossaus,petehcrumble
gebakken kabeljauw in kerriesaus,loempiacrumble
roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble
zoetzure komkommersalade
geroosterde kruidige kokosrasp
gekarameliseerde krokante aardappel
De naam zegt het al: Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde (rames) rijst (nasi) betekent. En bestaat uit witte rijst, nasi goreng en diverse vlees gerechten.
groenten,pindasaus
rundvlees op Sumatraanse wijze,gekleurde kroepoek
varkensvlees in ketjap,steranijs,korianderzaad,gebakken ui
gegrilde kippendij,pindasaus,pindacrumble
roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble
ei,kruidige kokossaus,bieslook
kroepoek,emping,pindasaus
gebakken sambal
witte rijst
gebakken rijst,rawitcrumble
De naam zegt het al: Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde (rames) rijst (nasi) betekent. En bestaat uit witte rijst, nasi goreng en diverse vis gerechten.
groenten,pindasaus
gebakken garnalen,kokossaus,pindacrumble
gebakken kabeljauw in kerriesaus,loempiacrumble
roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble
gebakken aardappeltjes,sambalsaus,jeneverbescrumble
ei,kruidige kokossaus,bieslook
kroepoek,emping,pindasaus
gebakken sambal
witte rijst,casavecrumble
gebakken rijst,rawitcrumble
De lekkerste pekingeend van Amsterdam en dim sum waarvan je blijft dromen!
Om de week beschikbaar voor bezorgen en afhalen op donderdag en vrijdag. Beschikbaar op: 12 & 13 mei, 26 & 27 mei, 9 & 10 juni, 23 & 24 juni, 7 & 8 juli, 21 & 22 juli, 4 & 5 augustus, 18 & 19 augustus.
LET OP! Wij hebben slechts een zeer gelimiteerd aantal boxen beschikbaar!
pekingeendfilet met buns,pancakes,prei,komkommer,hoisin-sesamdip,eendenbout gewokt met knoflook en gember
pork siu mai,beef siu mai,kip siu mai,ha kau
XO-saus,knoflook
scheuten,citrusvinaigrette
gebakken
kroepoek,sambal,sojasaus
Ooit begonnen als grapje toen Ron de botjes uit de spareribs trok, maar inmiddels staat hij er om bekend en zijn ze niet meer weg te denken van de menukaart van de Gastrobar!
spareribs,krokante zuurkool
gebakken Roseval aardappelen,kruidenboter
frisse salade van witte kool,wortel,mierikswortel
gebakken zoete sambal,laos,ketjap medja
gele sambal,Madam Jeanette peper
huisgemaakte Japanse teriyakisaus
Vegetarisch
De naam zegt het al: Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde (rames) rijst (nasi) betekent. En bestaat uit witte rijst, nasi goreng en diverse vegetarische gerechten.
groenten,pindasaus
langzaam gegaard jackfruit,bombu rendang,gekleurde kroepoek
groenten in gebrande paprikasaus,wontoncrumble
roergebakken tempeh en tahu,ketjapsaus,tempehcrumble
gebakken aardappeltjes,sambalsaus,jeneverbescrumble
ei,kruidige kokossaus,bieslook
emping,pindasaus
gebakken sambal
witte rijst,casavecrumble
À la carte
De Ron Gastrobar At Home sambal potjes, 3 soorten (manis, ijo & kuning, 250 ml per pot) in één doos! Maar pas op: mild, heet en niet normaal pittig!
Voor de echte chocoladeliefhebber, de dessertbox! Heerlijke chocoladesaus met een royaal assortiment aan dips en toppings.
Dranken
De signature cocktails van de Ron Gastrobar. In een handomdraai klaar te maken als een echte bartender! Heb je al ijsblokjes in huis?
Bacardi Anejo Cuatro,spicy mango,kokos,passievrucht
Three Sixty Vodka,ananas,limoen,hibiscus,Royal Bliss ginger beer
glaswerk,garnituur,rietjes
Drie heerlijke wijnen uit drie bekende wijnstreken. Loire, Languedoc en Rioja. Stuk voor stuk uitermate geschikt bij de menuboxen!
100% Chenin Blanc uit de Loire,fruitig en sappig met goede zuren en een fijne mousse,de perfecte start van jullie diner!
100% Viognier uit de Languedoc,rijke en elegante wijn met veel fruit (peer,abrikoos,perzik) en een fijne groene toets,wel gekoeld maar vooral niet te koud drinken!
100% Tempranillo,karakteristieke wijn uit de beroemde Rioja streek in Noord Spanje,boordevol rijp rood fruit,kruiden en een hint van houtgebruik.
Ron Gastrobar At Home
Ongedwongen en culinair genieten
Zijn passie voor koken
Ron Blaauw, eigenaar en chef-kok van Ron Gastrobar At Home, begon al vroeg met koken. Toen hij 16 jaar oud was, vond hij dat er toch echt een keuze voor de toekomst gemaakt moest worden. Dit bracht hem tot de koksschool ‘Uiteindelijk werd dat Amsterdam, wat ik eigenlijk altijd in mijn hoofd had. Weg uit Hoorn, waar ik geboren en getogen was.’ Gewoon werken en leren was iets wat bij hem paste. Hij was altijd al meer van het ambacht dan van de schoolbanken. ‘Dit was het. Ik ontdekte dat je van een appel een appeltaart kon maken en van zalm gravlax. Dat je creatief kon zijn, dat je mensen kon verrassen, dat je mensen blij kon maken. En toen dacht ik: ja, dit is echt wel heel leuk.’
Een eigen zaak
In 1999 begon Ron Blaauw voor zichzelf. Helemaal niet met het idee om ondernemer te worden, maar om een Michelinster te halen. ‘Dat was het enige wat ik in m’n kop had zitten.’ Dit duurde lang, waardoor hij creatiever ging koken met andere ingrediënten. Geen ‘a la carte’ kaarten, maar menu’s. Dit werd geprezen met de eerste- en de tweede Michelinster. Uiteindelijk is hij in 2011 met één zaak (met twee sterren), van Ouderkerk naar Amsterdam verhuisd. ‘Ron Blaauw restaurant’ werd hier ‘Ron Blaauw Amsterdam’. In 2013 werd Ron Blaauw Amsterdam gesloten en werd Ron Gastrobar, op dezelfde plek, geboren. Een plek waar culinair en ongedwongen genieten centraal staat. Ron Gastrobar bleek een meesterzet!
Het succes van Ron Gastrobar
De toegankelijke Ron Gastrobar was vanaf dag één en succes. ‘En toen dacht ik; als we dat met een Frans concept doen, waarom niet met een Aziatisch concept en waarom niet met een Indonesisch concept?’ Zelf gelooft hij dat het succes is ontstaan omdat hij zelf veel behoefte had aan dit soort zaken. Deze waren er te weinig in Amsterdam en andere steden. ‘Gewoon een gezellige tent waar je heel lekker kan eten zonder fratsen. Die zakenman, die 6 keer in de week buiten de deur eet wil helemaal niet elke lunch 6-gangen eten. Die wil eigenlijk gewoon zes oesters en dan steak tartaar met frietjes. Gewoon lekker eten en kiezen wat hij wil.’
Ron Gastrobar At Home
Dit gevoel ook thuis ervaren? Met Ron Gastrobar At Home kun je Thuis uit Eten met uniek samengestelde dinerboxen. Met dit concept geeft Ron Blaauw nóg meer gasten de mogelijkheid om te genieten van alle heerlijkheden van zijn restaurants. De gerechten worden koud bezorgd en met de meegeleverde instructies zet je, in een handomdraai, een écht Gastrobar diner op tafel.
De unieke smaakbeleving van Chef Agus
Chef Agus zorgt voor een unieke smaakbeleving in de Indische keuken. ‘Ik proef echt als hij zélf heeft gekookt. Of het nou een simpele nasi rames is. Ik proef dat. Als er een pan staat met nasi in één van de Indo’s dan proef ik of hij er is.’ Hij kookt net op het randje, met kruiden en heeft het authentieke wat oma’s hebben. Zoals Ron Blaauw zegt: ‘Vijftien verschillende oma’s van Indische gezinnen, dat is hij in één.’
De Aziatische keuken
De liefde voor de Aziatische keuken is al vroeg ontstaan. ‘Wat doe je als je als kind naar de Chinees gaat? Als eerste pak je de kroepoek, dat is knapperig. Het moet prikkelen.’ Er volgden veel bezoekjes aan de Chinese supermarkten en toko’s om spulletjes te kopen en te proberen. Als één van de eerste in Nederland kookte hij bijvoorbeeld met hoisinsaus. Het experimenteren ging verder. Soms was het lekker en soms ook weleens een misser. ‘Ik vind het gewoon leuk om met die Aziatische en Surinaamse dingen te experimenteren. En ik vind het nog steeds leuk om gewoon in een toko of in een echte Indiase supermarkt te lopen en dingetjes mee te nemen.’
Pittig en origineel
Niet alleen Rons rijsttafel, de signature dish van Ron Blaauw en chef Agus, heeft behoorlijk wat pit. De chef-kok verzint ook regelmatig andere menuboxen zoals de ‘Hele pekingeend & dim sum’. Of Ron’s spareribs ‘The Original’. Zo houdt hij het aanbod origineel en gevarieerd.
Bestellen
Bestellen tot 20:00 uur,
één dag voor levering.
Last minute bestellen, enkel Regio Amsterdam,
tot 15.30 uur de dag van levering.
Bestellen tot 20:00 uur,
één dag voor levering.
Last minute bestellen, enkel Regio Amsterdam,
tot 15.30 uur de dag van levering.
Levering
Bezorging heel Nederland,
woensdag t/m zondag.
Lastminute bezorging, enkel regio Amsterdam,
woensdag t/m zaterdag.
Pick up IJsselstein & Alblasserdam,
vrijdag en zaterdag.
Bezorging heel Nederland,
woensdag t/m zondag.
Lastminute bezorging, enkel regio Amsterdam,
woensdag t/m zaterdag.
Pick up IJsselstein & Alblasserdam,
vrijdag en zaterdag.
Bereiding
De gerechten worden koud geleverd. Scan de QR code op de box om te lezen hoe je in een handomdraai de culinaire gerechten op tafel zet! Voor de bereiding van de gerechten is een oven nodig.
De gerechten worden koud geleverd. Scan de QR code op de box om te lezen hoe je in een handomdraai de culinaire gerechten op tafel zet! Voor de bereiding van de gerechten is een oven nodig.