Bij Rantang kun je genieten van authentieke Molukse gerechten. Proef de kracht en liefde door gecreëerde smaken, we nemen je mee naar Maluku en het samenzijn met familie en vrienden. Lees meer
Bezorgen
Landelijke bezorging. Donderdag t/m zondag tussen 09:00 - 17:30 uur.
Afhalen
Afhalen bij dit restaurant is niet mogelijk.
Bestellen voor bezorging of afhalen
Bestellen kan t/m vrijdag tot 10:00 uur, één dag voor bezorging.
Bestellen voor zondag kan tot vrijdag 10:00 uur.
Bereiding
De gerechten worden koud geleverd. Met de meegeleverde instructies heb je alles in huis om er een culinair en onvergetelijk moment van te maken!
Bekijk bereidingswijze
Bereidingswijze
Bekijk allergenenkaart
Allergenenkaart
Shared dining
In een handomdraai de hele tafel vol met authentieke Molukse gerechten volgens oma’s recept? Dat kan met deze rijsttafel voor 3 personen.
gebakken rijst met een bumbu van o.a. kip, knoflook, uien, trassi, zout
gestoomde gele rijst
gebakken bami met bumbu, knoflook, geschilde gember, selderij, prei, roerei, ketjap
geroerbakte gesneden snijbonen, paprika, kip, ui, kruiden, authentieke verse bumbu
vers groentegerecht, witte kool, kurkuma, winterpeen, natuurazijn, zilveruitjes, sperziebonen, bloemkoolroosjes, koriander, komijn, limoenblad, sereh, laos, gember, uien
gebakken varkensvlees, ketjap, gember
gegaarde kippendijen, ketjap, uien, knoflook, kruidnagel
mager gestoofd rundvlees (rendang), laos, gember, sereh, citroenblad, tamarinde, kruidnagel, uien, knoflook
makreelfilet in bumbu saus, tomaten, ketjap
kipfilet van de grill, satésaus, gebakken uitjes
aardappel, cornedbeef, ei, lente-ui, kruiden
laos, tamarinde
emping, kroepoek, sambal, ketimoen, trassi klapper
In een handomdraai de hele tafel vol met authentieke Molukse gerechten volgens oma’s recept? Dat kan met deze rijsttafel voor 3 personen.
gebakken rijst met een bumbu van o.a. kip, knoflook, uien, trassi, zout
gestoomde gele rijst
gebakken bami met bumbu, knoflook, geschilde gember, selderij, prei, roerei, ketjap
geroerbakte gesneden snijbonen, paprika, kip, ui, kruiden, authentieke verse bumbu
vers groentegerecht, witte kool, kurkuma, winterpeen, natuurazijn, zilveruitjes, sperziebonen, bloemkoolroosjes, koriander, komijn, limoenblad, sereh, laos, gember, uien
gebakken varkensvlees, ketjap, gember
gegaarde kippendijen, ketjap, uien, knoflook, kruidnagel
mager gestoofd rundvlees (rendang), laos, gember, sereh, citroenblad, tamarinde, kruidnagel, uien, knoflook
makreelfilet in bumbu saus, tomaten, ketjap
kipfilet van de grill, satésaus, gebakken uitjes
aardappel, cornedbeef, ei, lente-ui, kruiden
laos, tamarinde
emping, kroepoek, sambal, ketimoen, trassi klapper
In een handomdraai de hele tafel vol met authentieke Molukse gerechten volgens oma’s recept? Dat kan met deze rijsttafel voor 4 personen.
gekookte witte rijst
gestoomde gele rijst
gebakken rijst met een bumbu van o.a. kip, knoflook, uien, trassi, zout
gebakken bami met bumbu, knoflook, geschilde gember, selderij, prei, roerei, ketjap
geroerbakte gesneden snijbonen, paprika, kip, ui, kruiden, authentieke verse bumbu
vers groentegerecht, witte kool, kurkuma, winterpeen, natuurazijn, zilveruitjes, sperziebonen, bloemkoolroosjes, koriander, komijn, limoenblad, sereh, laos, gember, uien
gebakken varkensvlees, ketjap, gember
gegaarde kippendijen, ketjap, uien, knoflook, kruidnagel
mager gestoofd rundvlees (rendang), laos, gember, sereh, citroenblad, tamarinde, kruidnagel, uien, knoflook
makreelfilet in bumbu saus, tomaten, ketjap
kipfilet van de grill, satésaus, gebakken uitjes
aardappel, cornedbeef, ei, lente-ui, kruiden
laos, tamarinde
emping, kroepoek, sambal, ketimoen, trassi klapper
Dranken
Rantang
Molukse gerechten met een geschiedenis
De Rantang: het verhaal van chef Tonny Tupanwel
Toen mijn opa in het KNIL zat, reisden mijn moeder en mijn oma, Etèh, hem na door Indonesië in de tijd van de oorlog. Veel konden ze op hun reizen niet meenemen maar één bezit bleek essentieel, de rantang. Deze diende vele doelen; de kinderen werden eruit gevoed, de kostbaarheden werden erin verborgen en de zorgvuldig gemaakte Molukse gerechten gingen erin mee naar de markt om te verkopen.
Oma Etèh
Net als vele andere Molukse gezinnen, kwam mijn oma Etèh in 1951 met haar gezin in het Nederlandse kamp Schattenberg aan. In een nieuwe rantang konden de gezinnen hun eten uit de gaarkeuken ophalen. Oma Etèh ging door met het maken van de gerechten uit de Molukse keuken. Haar continue zoektocht zorgde ervoor dat de nasi, sajoer(groente) en dagin (vlees) de smaak ging evenaren zoals oma deze in Maluku maakte.
De juweeltjes van de Molukse keuken
Door de jaren heen werd er door de moeders en de oma’s van de Molukse gemeenschap volop geëxperimenteerd om de authentieke Molukse smaken te pakken te krijgen. Het was de rantang waarin door de jaren heen de juweeltjes van de Molukse keuken werden verspreid en gedeeld binnen de gemeenschap. Dit is de geschiedenis van de Nederlands Molukse keuken, met een min of meer vaste basissmaak en heerlijke varianten door ieders keukengeheimen, die de oma’s en de moeders overigens graag voor zichzelf houden.
Maluku
De kracht en liefde van oma Etèh van 70 jaar geleden, de door haar gecreëerde smaken die je via onze handen proeft, nemen je mee naar Maluku en het samenzijn met familie en vrienden.