Rantang

Amsterdam
Bestel nu
Bestel nu
Over het restaurant Informatie

Bij Rantang kun je genieten van authentieke Molukse gerechten. Proef de kracht en liefde door gecreëerde smaken, we nemen je mee naar Maluku en het samenzijn met familie en vrienden. Lees meer

Shared dining

Rijsttafel | 2 personen

In een handomdraai de hele tafel vol met authentieke Molukse gerechten volgens oma’s recept? Dat kan met deze rijsttafel voor 3 personen.

Nasi goreng

gebakken rijst met een bumbu van o.a. kip, knoflook, uien, trassi, zout

Nasi kuning

gestoomde gele rijst

Bami goreng

gebakken bami met bumbu, knoflook, geschilde gember, selderij, prei, roerei, ketjap

Sajoer boontjes

geroerbakte gesneden snijbonen, paprika, kip, ui, kruiden, authentieke verse bumbu

Atjar (vegetarisch)

vers groentegerecht, witte kool, kurkuma, winterpeen, natuurazijn, zilveruitjes, sperziebonen, bloemkoolroosjes, koriander, komijn, limoenblad, sereh, laos, gember, uien

Babi ketjap

gebakken varkensvlees, ketjap, gember

Kip smoor

gegaarde kippendijen, ketjap, uien, knoflook, kruidnagel

Sambel goreng basah

mager gestoofd rundvlees (rendang), laos, gember, sereh, citroenblad, tamarinde, kruidnagel, uien, knoflook

Ritja Ritja

makreelfilet in bumbu saus, tomaten, ketjap

Saté

kipfilet van de grill, satésaus, gebakken uitjes

Satésaus

Frikadel

aardappel, cornedbeef, ei, lente-ui, kruiden

Telor kokos

laos, tamarinde

Tafelgarnituur

emping, kroepoek, sambal, ketimoen, trassi klapper

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Rijsttafel | 3 personen

In een handomdraai de hele tafel vol met authentieke Molukse gerechten volgens oma’s recept? Dat kan met deze rijsttafel voor 3 personen.

Nasi goreng

gebakken rijst met een bumbu van o.a. kip, knoflook, uien, trassi, zout

Nasi kuning

gestoomde gele rijst

Bami goreng

gebakken bami met bumbu, knoflook, geschilde gember, selderij, prei, roerei, ketjap

Sajoer boontjes

geroerbakte gesneden snijbonen, paprika, kip, ui, kruiden, authentieke verse bumbu

Atjar (vegetarisch)

vers groentegerecht, witte kool, kurkuma, winterpeen, natuurazijn, zilveruitjes, sperziebonen, bloemkoolroosjes, koriander, komijn, limoenblad, sereh, laos, gember, uien

Babi ketjap

gebakken varkensvlees, ketjap, gember

Kip smoor

gegaarde kippendijen, ketjap, uien, knoflook, kruidnagel

Sambel goreng basah

mager gestoofd rundvlees (rendang), laos, gember, sereh, citroenblad, tamarinde, kruidnagel, uien, knoflook

Ritja Ritja

makreelfilet in bumbu saus, tomaten, ketjap

Saté

kipfilet van de grill, satésaus, gebakken uitjes

Satésaus

Frikadel

aardappel, cornedbeef, ei, lente-ui, kruiden

Telor kokos

laos, tamarinde

Tafelgarnituur

emping, kroepoek, sambal, ketimoen, trassi klapper

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Rijsttafel | 4 personen

In een handomdraai de hele tafel vol met authentieke Molukse gerechten volgens oma’s recept? Dat kan met deze rijsttafel voor 4 personen.

Nasi Putih

gekookte witte rijst

Nasi kuning

gestoomde gele rijst

Nasi goreng

gebakken rijst met een bumbu van o.a. kip, knoflook, uien, trassi, zout

Bami goreng

gebakken bami met bumbu, knoflook, geschilde gember, selderij, prei, roerei, ketjap

Sajoer boontjes

geroerbakte gesneden snijbonen, paprika, kip, ui, kruiden, authentieke verse bumbu

Atjar (vegetarisch)

vers groentegerecht, witte kool, kurkuma, winterpeen, natuurazijn, zilveruitjes, sperziebonen, bloemkoolroosjes, koriander, komijn, limoenblad, sereh, laos, gember, uien

Babi ketjap

gebakken varkensvlees, ketjap, gember

Kip smoor

gegaarde kippendijen, ketjap, uien, knoflook, kruidnagel

Sambel goreng basah

mager gestoofd rundvlees (rendang), laos, gember, sereh, citroenblad, tamarinde, kruidnagel, uien, knoflook

Ritja Ritja

makreelfilet in bumbu saus, tomaten, ketjap

Saté

kipfilet van de grill, satésaus, gebakken uitjes

Satésaus

Frikadel

aardappel, cornedbeef, ei, lente-ui, kruiden

Telor kokos

laos, tamarinde

Tafelgarnituur

emping, kroepoek, sambal, ketimoen, trassi klapper

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

Dranken

Jenever | BARAK51

 
Bier | Bintang

 

Rantang
Molukse gerechten met een geschiedenis

De Rantang: het verhaal van chef Tonny Tupanwel
Toen mijn opa in het KNIL zat, reisden mijn moeder en mijn oma, Etèh, hem na door Indonesië in de tijd van de oorlog. Veel konden ze op hun reizen niet meenemen maar één bezit bleek essentieel, de rantang. Deze diende vele doelen; de kinderen werden eruit gevoed, de kostbaarheden werden erin verborgen en de zorgvuldig gemaakte Molukse gerechten gingen erin mee naar de markt om te verkopen. 

Oma Etèh

Net als vele andere Molukse gezinnen, kwam mijn oma Etèh in 1951 met haar gezin in het Nederlandse kamp Schattenberg aan. In een nieuwe rantang konden de gezinnen hun eten uit de gaarkeuken ophalen. Oma Etèh ging door met het maken van de gerechten uit de Molukse keuken. Haar continue zoektocht zorgde ervoor dat de nasi, sajoer(groente) en dagin (vlees) de smaak ging evenaren zoals oma deze in Maluku maakte.

De juweeltjes van de Molukse keuken

Door de jaren heen werd er door de moeders en de oma’s van de Molukse gemeenschap volop geëxperimenteerd om de authentieke Molukse smaken te pakken te krijgen. Het was de rantang waarin door de jaren heen de juweeltjes van de Molukse keuken werden verspreid en gedeeld binnen de gemeenschap. Dit is de geschiedenis van de Nederlands Molukse keuken, met een min of meer vaste basissmaak en heerlijke varianten door ieders keukengeheimen, die de oma’s en de moeders overigens graag voor zichzelf houden. 

Maluku

De kracht en liefde van oma Etèh van 70 jaar geleden, de door haar gecreëerde smaken die je via onze handen proeft, nemen je mee naar Maluku en het samenzijn met familie en vrienden.