Pesca

Amsterdam
Bestel nu
Bestel nu
Over het restaurant Informatie

Pesca maakt vis toegankelijk op een hele eigenwijze manier. Geniet van menu's, met verschillende en verrassende visgerechten, om samen te delen. Lees meer

Shared dining

Pesca box: coquilles, tonijnsteak en tarbot

Het 'Theatre of Fish' voorziet elke visliefhebber van de lekkerste visgerechten. Rechtstreeks van de visafslag, om samen te delen.

Coquilles

Hollandse garnalen, beure noisette, crème van pastinaak

Tonijnsteak

olijventapenade, salsa verde, krokante bataat

Tarbot

geroosterde venkel, spruitjes, krieltjes, Hollandaise saus

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Pesca box: zalm, pulpo en zeeduivel

Het 'Theatre of Fish' voorziet elke visliefhebber van de lekkerste visgerechten. Rechtstreeks van de visafslag, om samen te delen.

Gerookte zalm

radijs, rode uiencompote, kruiden emulsie, kruidenvinaigrette en haringkaviaar

Pulpo

fregola, coulis van paprika, chorizo-olie, geschaafde amandelen

Zeeduivel

beukenzwammen, teriyaki

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Pesca box: coquilles, tonijnsteak, pulpo en zeeduivel

Het 'Theatre of Fish' voorziet elke visliefhebber van de lekkerste visgerechten. Rechtstreeks van de visafslag, om samen te delen.

Coquilles

Hollandse garnalen, beurre noisette, crème van pastinaak

Tonijnsteak

olijventapenade, salsa verde, krokante bataat

Pulpo

fregola, coulis van paprika, chorizo-olie, geschaafde amandelen

Zeeduivel

beukenzwammen, teriyaki

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

À la carte

Oesters (Creuses) | 6 stuks

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Oesters (Creuses) | 12 stuks

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Oesters (Creuses) | 24 stuks

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

Dranken

Champagne | Phillipponnat

Een grand cru champagne, uiteraard uit het gelijknamige gebied. Wijnhuis Philipponnat dateert terug tot maar liefst 1522 en geloof ons: dat kunstje hebben ze in bijna 500 jaar aardig weten te perfectioneren. De pinot noir druif geeft de champagne breedte en complexiteit. Deze champagne is zacht, open en heeft wat getoaste noten. Druif: pinot noir, chardonnay, pinot meunier.

 
Brut Reserva | Torre del Gall

Een cava uit Catalunya. Zoals vaak bij Cava is deze mousserende wijn wat zoeter dan de tegenhanger uit het Franse gebied Champagne. Deze Cava is daar geen uitzondering op. Aangenaam licht, ietwat fruitig, heel zacht en mooi toegankelijk. Druif: Macabeo, Parellada, Xarel.lo

 
Sauvignon Blanc | Creation Estate’

Een verfijnde sauvignon blanc uit Zuid-Afrika met typische, knisperende zuren en aroma’s van tropisch fruit en vlierbloesem. Expressief, floraal en uitgesproken. Deze sauvignon blanc stuift groen en grassig het glas uit. Een mooie expressieve en aromatische wijn, goed in combinatie met lichtere visgerechten (denk aan: witvis, zeeduivel, zeebaars, coquilles, e.a.).

 
Grauer Burgunder | Lösswand 3 Sterne

Een houtgerijpte grauerburgunder uit Duitsland. Deze wijn komt uit Baden – vlakbij het Zwarte Woud en heeft normaal gesproken geen explosieve druif, maar deze wel. Je proeft veel mineralen en steenfruit, doch een fruitige wijn. Een wijn waar je van kan blijven drinken. Lekker bij lichte visgerechten (denk aan: witvis, zeeduivel, zeebaars, coquilles, e.a.).

 
Chardonnay | bob ‘Heerenlaak’

Deze wijn wordt precies op de grens van Nederland en België gemaakt – in de Maasvallei in Limburg. Een Chardonnay die uitblinkt, omdat deze volledig gebalanceerd is. Lichte getoaste tonen, een klein beetje vanille, vet en boterig. Deze wijn doet niet onder voor een Bourgogne. Smaakt nog beter in combinatie met vlezige vissen (denk aan: tonijn, octopus en tarbot).

 
San Rocco | Valpolicella Ripasso

Ripasso della Valpolicella komt uit hetzelfde dorp als de wereldberoemde Amarone. Ook worden ze van grotendeels dezelfde druiven gemaakt. Dit alles leidt tot een waanzinnig aangename volle, maar toch bijna zoete rode wijn. Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella e.a. Jaartal: 2017 (jaartal kan afwijken).

 
Limoncello | The Don

The Don heeft zich (naar verluidt) teruggetrokken uit het criminele circuit om zijn droom om "The Godfather of Limoncello" te worden te gaan worden.

 

Pesca
Kraakverse vis van 'Theatre of Fish’ - Pesca te Amsterdam

Bij Pesca vind je dagelijks kraakverse vis. De vismarkt bestaat uit een variërend seizoensaanbod. Alle oude regels zijn overboord gegooid: geen menu’s of witte linnen. Het draait bij ons om de ervaring en versheid. Op de vismarkt kies jij zelf je verse vis zoals oesters, mosselen, zeebaars en meer! Ons Theatre of Fish voorziet elke visliefhebber van de lekkerste visgerechten. Gelegen op de Rozengracht in Amsterdam kan je naast kraakverse vis dineren en lunchen in het weekend ook thuis genieten! Wij gaan bewust om met visvangst en hebben daarom de Pesca Foundation opgericht om bij te dragen aan duurzame visserij, gezonde visstand en een schone, plastic vrije oceaan.

Ontstaan door crowdfunding

Dit Amsterdamse visrestaurant is tot stand gekomen door middel van crowdfunding. Pesca is gefinancierd en opgericht door Pescatarians. Echte ambassadeurs die door crowdfunding campagnes de start en groei van Pesca mogelijk hebben gemaakt. De eerste campagne uit 2016 is vervroegd afgelost en de laatste succesvolle campagne uit juli 2018 heeft een nationaal record opgeleverd. Het maakt het team trots om te zien dat er zo veel mensen zijn die dezelfde missie delen en daar graag onderdeel van willen uitmaken!

Pesca is uitgegroeid tot een geliefd en bijzonder visrestaurant. In 2016 wonnen zij de Entree Award voor Best Hospitality Concept en sindsdien hebben ze meer dan 100.000 gasten mogen ontvangen in het 'Theater of Fish'.

Pesca boxen voor thuis

Kraakverse vis van de visafslag en restaurantwaardige gerechten bezorgd tot aan de voordeur. Geniet van menu's, met verrassende visgerechten, om samen te delen. Laat Pesca, in stijl, bij jou thuis bezorgen!