Moon

Amsterdam
Bestel nu
Bestel nu
Over het restaurant Informatie

Chef-kok Hans Geertsema - geboren en getogen Amsterdammer - weet als geen ander hoe de stad hoort te smaken. In de keuken zorgt hij voor het laatste snufje sterrenstof voordat een menu naar jouw dinertafel gaat. Lees meer

À la carte

Charcuterie van brandt & Levie

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Oergroenten

komijn, koriander

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Baeri kaviaar 30 gram

blini's, crème fraîche, bieslook

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Zuurdesum bol met groene kruidendip

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

Dranken

Viré-Clessé | Les Héritiers du Comte Lafon 2016

Fonkelend helder groengeel in het glas. Het weelderige bouquet vertoont een complexe wisselwerking tussen exotisch fruit en rijpe steenvruchten met een bijna bruuske mineraliteit en fijne kruidig- heid. In de mond temperamentvol, kruidig en volumineus, daarbij opnieuw beteugeld door steenachtige doortastende mineralige aspecten. Een klasse wijn! De afdronk is ongelooflijk fijn, delicaat. Een aristocratische chardonnay.

 
Pic Poul | Picpoul de Pinet 2019

Een rijke wijn vol rijp appel- en perenfruit, wat citrus en meloen, licht florale tonen en een mooie complexiteit. De wijn heeft een levendig en fris karakter met een ziltige mineraliteit. Een Picpoul de Pinet in een rijkere en vollere stijl. De wijn rijpt gedurende drie maanden sur lie.

 
Côtes du Rhône Rouge "Daumen" | Rhône, Jean Paul Daumen 2020

Soepel, rond en sappig; aardbei, kers en frambozen worden aangevuld met pittig zwart fruit. Een rijkelijk boeket van florale tonen en lavendel, aardse tonen, een aangename fraîcheur en een peperig randje. Elegant en zacht met een royale afdronk. Deze ongefilterde wijn rijpt gedurende één jaar in grote, oude houten vaten.

 
Tocco | Montepulciano d'Abruzzo 2017

Tocco Montepulciano d'Abruzzo is een typische voorbeeldwijn van de regionale druiven met tonen van rijp rood fruit, kruiden en donkere chocolade met een violet aroma, alles verpakt in een uitnodigende robijnrode kleur.

Deze wijn wordt na de fermentatie 10 dagen op de schil geweekt en vervolgens gerijpt in een mengsel van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten.

 
Honeybush 0%

Kruidig, fris en sappig

Een combinatie van rooibos, lavendel, gember en specerijen zorgen voor een sprankelend spel in je glas. Dit is het meest bestelde aperitief van de Moon!

 
Blood Orange Eucalyptus

Een blend van eucalyptus, citroen, bloedsinasappel en hibiscus zorgen ervoor dat de Bacardi 4 anos een boost krijgt met een verassende kick van Galliano ristretto erachter. Perfect om de avond mee af te sluiten of juist mee te beginnen, er zijn geen regels op de Moon!

 

Restaurant Moon
Sensationele smaken van grote hoogte

“The restaurant that spins round like a record, baby”, zoals ze dat zelf zo mooi bij restaurant Moon verwoorden. Het, letterlijk, ronddraaiende restaurant is gevestigd op de negentiende verdieping van de Amsterdamse A’DAM Toren. Hier geniet je van vergezichten en uitzicht op het IJ en het centraal treinstation van de hoofdstad. Het restaurant kiest voor pure en nationale ingrediënten, waarmee chef-kok Hans en souschef Leo zorgen voor sensationele smaken van grote hoogte. Verras jouw gasten en haal het bijzondere thuismenu van Moon in huis.

360 graden uitzicht met Moon

Gevestigd op de 19e verdieping van de A’DAM Toren aan het IJ, zorgen chef-kok Hans Geertsema en souschef Leo voor de beste gerechten en fijnste menuboxen. Het bijzondere aan dit restaurant? In 45 minuten tijd word jij een volledig rondje gedraaid waardoor je maar liefst 360 graden uitzicht hebt over Amsterdam. Het exceptionele restaurant is dan ook niet voor niets een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten. Het geweldige menu van deze koks kun je, naast op grote hoogte, ook gewoon aan je eigen eettafel beleven.

Puur en nationaal, in al haar eenvoud

De gerechten van het restaurant worden door de chefs gekookt met pure en nationale ingrediënten met een moderne ‘touch’. De keukenbrigade weet de pure ingrediënten voor zichzelf te laten spreken in smaakvolle gerechten.

Moon toegankelijk voor iedereen

Waar restaurant Moon zich eerder voornamelijk richtte op ‘Fine Dining’ en exclusieve extra’s, heeft het restaurant dit in 2020 volledig omgegooid. De heerlijke gerechten van Moon moeten volgens hen namelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om onder andere een betaalbaar driegangenmenu te gaan serveren. Daarnaast is uiteraard de optie om te genieten van het luxe menu van de chef ook nog aanwezig. Hierbij gaat de chef zijn eigen gang en verrast je met sensationele smaken.

Moon: ‘The sky is the limit!’

Vind jij die hoogte maar niks? Restaurant Moon biedt de kans om heerlijke menuboxen te bestellen voor thuis. Bestel je de heerlijke worsten van Brand&Levie erbij als aperitief hapje of lust je graag verse oesters? Laat Moon, in stijl, bij jou thuisbezorgen!