HFSLG

Bosch en Duin
Bestel nu
Bestel nu
Over het restaurant Informatie

Een culinair instituut, met een Franse keuken. De chef van HFSLG, chef-kok Bjorn Stukje, leidt vol passie en energie het keukenteam. Hij kookt gerechten op basis van de seizoenen, op een klassieke basis waarin aandacht is voor ieder detail. Lees meer

À la carte

Kaas p.p.

geserveerd met appelstroop, suikerbrood en een luxe notenmelange

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Oesters naturel 6 stuks

de oesters worden geopend geleverd

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Pata Negra

Paleta Iberico de Cebo

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Eendenleverkrullen p.p.

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 
Friandises p.p.

Dieet- of allergieaanpassingen zijn helaas niet mogelijk
 

Dranken

Prosecco | Bellenda Albis

Een delicaat geurige mousserende wijn gemaakt van een zorgvuldige selectie van druiven uit de mooiste wijngaardpercelen gelegen op Venetiaanse heuvels. De wijn heeft een lichte kleur met een fijne kraal en een zachte maar genereuze mousse. Onze prosecco is perfect als aperitief, maar ook goed te combineren met gerechten met een Italiaans tintje, zoals antipasti, vitello tonato en vegetarische voorgerechten. Herkomst: Veneto Italië.

 
Pinot Gris | Caves Krier Frères

Echter wijn voor bij onze aspergegerechten en menu’s. De wijn heeft een rijke geur van muskaatdruiven, een aromatische smaak van wit fruit met een klein zoetje en een lange volle afdronk. Deze wijn is te vergelijken met een Pinot Gris, al heeft Auxerrois meer mineraliteit. Herkomst: Remich, Luxemburg.

 
Spätburgunder | Weinbiet

Deze witte wijn wordt het gemaakt van het blauwe druivenras Spätburgunder, een zogenaamde Blanc de Noir. De wijn wordt gemaakt van de aller eerste ‘free run juice’, het sap wat na het kneuzen van de druiven uitloopt. Het levert een zeer bijzondere, aangename en verkwikkende witte wijn met intense geuren van enerzijds citrus, grapefruit en tropisch fruit als banaan en meloen. Kies deze wijn bij menu’s met vis, lichte vleesgerechten en salades. Herkomst: Pfalz, Duitsland.

 
Garnacha Negra, Cinsault | Nautic Mediterranee

De kleur van rosé wijnen uit de Provence is kenmerken: bleek roze met een nuance van perzik. De geur doet meteen denken aan roodfruit vooral aardbeitjes, naast het subtiele parfum van rozen en lavendel. Rosé wijn is heerlijk op een zomerse dag, maar ook een perfecte combinatie met rundvlees, Provençaalse groenten, carpaccio en schaaldieren. Herkomst: Provence, Frankrijk.

 
Tempranillo | Enate Joven

De tempranillo druif wordt handgeplukt en ontsteeld. Deze Tinto Joven moet lekker jong worden gedronken en bij voorkeur licht gekoeld (16 graden). De wijn heeft een fraaie, granaat rode kleur. In de neus is de wijn erg aromatisch met tonen van rood fruit (kersen, bessen en aardbeien), karamel en drop. Dit is een heerlijke fruitige vrolijke rode wijn. De ideale wijn bij kleine hapjes. Enate laat zijn etiketten maken door bekende kunstenaars, zo is de Enate Joven gemaakt door de Nederlandse schilder Marc Mulders. Herkomst: Somontano, Spanje.

 
Verrassingswijn

Bij ieder menu selecteren we een mooie wijn uit onze wijnkelder. Afhankelijk voor de samenstelling van uw bestelling kiezen wij een wijn die past bij de voor- en hoofdgerechten.

 
Bierselectie

Drie verschillende biertjes om te delen.

 

Restaurant HFSLG
Culinair instituut met topgerechten, champagne en oesters

Restaurant HFSLG, oftewel De Hoefslag, is al ruim 110 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Het restaurant in Bosch en Duin wordt gezien als een van de grondleggers van culinair Nederland. Thuis uit Eten levert voor Restaurant HFSLG de heerlijke HFSLG specialiteitenbox aan huis. Maar je kunt ook oesters bestellen, fijne wijnen of Pata Negra proeven.

Champagne en oesters van Restaurant HFSLG

Voor het ontstaan van het huidige restaurant had het gebouw waarin het restaurant gevestigd is al een lange historie als ‘uitspanning’. Veel mensen noemen het ook wel ‘een instituut’ omdat veel gerenommeerde chefs er ooit in de keuken hebben gewerkt. De bosrijke omgeving van Bosch en Duin waar het restaurant gevestigd is, is een plaatje.

Restaurant HFSLG bestaat uit een bistro en een bar gedeelte, waar het allebei even goed toeven is. Wat we je ten alle tijden aanraden: aan de bar Champagne en oesters bestellen om daarna in het bistro-deel te genieten van een overheerlijke maaltijd!

Proef de specialiteitenbox van Restaurant HFSLG

Wil je deze beleving thuis meemaken? Dan kun je een heerlijke wijn en oesters bestellen, maar ook Pata Negra of de specialiteitenbox met een supplement van eendenleverkrullen. Die laatste box is een fijne manier van shared dining: proeven van verschillende kleine gerechten. Probeer je ook graag van alles? Bestel dan de specialiteitenbox van Restaurant HFSLG.

De klassieke grondslag van Restaurant HFSLG

De chef van HFSLG, Bjorn Stukje, werkt met veel creativiteit, passie en energie en stuurt op die manier ook zijn team aan. Zij werken samen om een totaalbeleving te bieden aan de gast, waarin elk detail klopt. De gerechten worden op basis van de seizoenen bereid en hebben een klassieke grondslag, die je vooral terugvindt in de presentatie.

De klassieke grondslag is niet alleen terug te vinden in de opmaak op het bord. Ook de ingrediënten laten zien dat het een klassieke keuken betreft. Hier kun je oesters bestellen, vragen om een supplement aan eendenleverkrullen of genieten van paling met brioche. Is dit een keuken voor jou? Bekijk dan snel wat dit prachtige restaurant op het menu heeft staan!

Overheerlijke gerechten, wijnen en supplementen

Wanneer ga jij die overheerlijke gerechten, wijnen, supplementen of oesters bestellen? Geniet ervan, zoals ze dat bij Restaurant HFSLG al 110 jaar doen!