De Kruidfabriek

Amstelveen
Bestel nu
Bestel nu
Over het restaurant Informatie

Chef-kok Peter Lute gebruikt verse kruiden en wereldse specerijen om diepgang en kleur te geven aan zijn gerechten. Samen met zijn team zorgt hij voor exquisiet eten met een natuurlijke smaakexplosie. Lees meer

De Kruidfabriek by Lute
Vegetarisch, met vis en vlees als supplement, dát is Lute!

Een vegetarische box als smakelijke en solide basis. Chef Peter Lute werkt in De Kruidfabriek volgens een nieuwe filosofie, een manier van omdenken: vis en vlees als supplement bij vegetarische gerechten. De vegetarische gerechten zijn al smaakexplosies op zich!

De Kruidfabriek: smaakexplosies en historie

De Kruidfabriek is een plek met historie. Peter en Marieke Lute startten 18 jaar geleden hun restaurant. Maar de geschiedenis op deze plek gaat zelfs een paar eeuwen terug. Hier bevond zich een kruitfabriek waar kruit gemalen werd en schietkatoen werd gemaakt. Vandaar de naam: De Kruidfabriek.

De Kruidfabriek verwijst met een knipoog naar deze historie. Naar het gebruik van kruiden en specerijen die samen met mooie ingrediënten een gerecht compleet maken. Kruiden en specerijen geven immers diepgang en kleur aan een gerecht. Chef en eigenaar Peter Lute zorgt samen met zijn team voor exquisiet eten: geniet van de heerlijke gerechten van De Kruidfabriek. Of om bij de historie te blijven: geniet van de smaakexplosies. Peter Lute is creatief in de keuken en met kruiden. Zo schreef hij ook een boek: De Kracht van Kruiden.

Terug naar de basis in De Kruidfabriek

De prachtige vegetarische box is de basis van het menu bij De Kruidfabriek van Lute. Deze gerechten, die in de basis allemaal zonder vis of vlees worden geserveerd, kunnen naar wens aangevuld worden met een supplement van vis of vlees. Benieuwd geworden naar het menu?

Dek de tafel voor De Kruidfabriek

Begin het diner met een heerlijk knapperige broodbol van Het Vlaamsch Broodhuys. Dek daarna de tafel voor de vegetarische maaltijdbox en kies er eventueel een heerlijk supplement van vis of vlees bij. Sluit het diner af met een voortreffelijke kaasplank of is er nog ruimte voor friandises? Het menu van De Kruidfabriek zorgt voor een smakelijke en verrassende avond Thuis uit Eten.

Omlijst de (vegetarische) gerechten met verrassende wijnen

Of je nu kiest voor de vegetarische maaltijdbox of voor een menu met vlees of vis. De wijnen van De Kruidfabriek complementeren de gerechten perfect. Kies een fles cava, als passend aperitief of bestel de verrassingswijnbox ‘De echte pareltjes’. De sommelier van De Kruidfabriek heeft deze verrassingswijnen met veel zorg voor je uitgezocht, passend bij het vegetarische menu, met of zonder supplementaire onderdelen.