Peter Lute
Chef-kok met liefde voor groenten en de natuur

Peter Lute is een chef met een duidelijke visie voor de toekomst en een groot respect voor de natuur. In zijn werk is hij creatief en innovatief. Met de meest prachtige vegetarische gerechten zet hij een solide basis menu neer, dat naar wens aangevuld kan worden met supplementen van vlees of vis.

Creativiteit in het vak

Peter Lute is geboren in Alkmaar en woont vandaag de dag in Ouderkerk aan de Amstel met zijn vrouw en twee kinderen. Vanaf zijn vijftiende is hij bezig met koken en bracht hij al zijn creativiteit tot uiting in het vak. Ooit begon Lute als leerling-kok bij Dikker & Thijs in Amsterdam en het Haagse ‘Hotel des Indes’. Tot zijn dertigste werkte de chef-kok vervolgens bij meer dan twaalf restaurants, waaronder bij sterrenrestaurant Vermeer als souschef.

Peter Lute’s liefde voor groenten en natuur

De filosofie van Peter Lute is vernieuwend; een manier van omdenken. Vis en vlees zijn de mogelijke supplementen bij een vegetarisch menu. Deze manier van denken komt voort uit Lute's liefde voor groenten en de natuur. Als chef-kok staat hij verder voor gastvrijheid, een goede prijs-kwaliteit verhouding en bijzondere locaties met een historische waarde. De creatieve chef-kok heeft ook innovatieve plannen voor de toekomst. Samen met zijn vrouw gaat hij een oude schokbetonschuur in Kraggenburg omtoveren tot een restaurant voor een onvergetelijke ervaring. In deze droom wil de top kok een kruidenkas, botanische tuin, bijenkasten, een wijngaard én slaapgelegenheid voor gasten realiseren. Natuurlijk helemaal energie neutraal en zelfvoorzienend. 

Van eigen restaurant tot MasterChef en kookboekschrijver

Restaurant De Kruidfabriek is een plek met historie. Peter en Marieke Lute startten 18 jaar geleden hun restaurant. Maar de geschiedenis van deze plek gaat een paar eeuwen terug. Ooit bevond er zich een kruitfabriek waar kruit gemalen werd en schietkatoen werd gemaakt. Vandaar de naam ‘De Kruidfabriek’.

Peter Lute is al jaren actief in de keuken. Naast succesformules in de Ziggo Dome en Johan Cruijff Arena is hij bekend van het tv-programma ‘MasterChef’. Lute wordt geroemd voor zijn creativiteit in de keuken en zijn liefde voor kruiden. Hij is gek op werken met vis en vlees, maar de toekomst ziet hij in de Nederlandse kruiden en groenten, die Lute voornamelijk uit eigen tuin en kas gebruikt. Hij schreef ook het boek De Kracht van Kruiden.

De Kruidfabriek bij jou in huis  
De Kruidfabriek thuis beleven? De prachtige vegetarische box is de basis van het menu bij De Kruidfabriek van Lute. Deze gerechten, die zonder vis of vlees worden geserveerd, kunnen naar wens aangevuld worden met vis of vlees als supplement. Dát is Peter Lute! 

De sommelier van De Kruidfabriek heeft ook enkele verrassingswijnen met zorg voor je uitgezocht. Bestel je dit arrangement? Ontdek snel het nieuwe menu van De Kruidfabriek by Lute!