Oesters bestellen voor thuis?

Oesters: ‘You love them or you hate them’! Ben jij een liefhebber van de inhoud van deze paarlemoer schelp of haal jij je neus op voor deze zoutwater weekdieren? Voor oesters geldt dat je ervan houdt of niet: een tussenweg lijkt er niet te zijn. Of toch? Wist je dat er verschillende oesters zijn die toch echt verschillend smaken? Van zout en zee-ig tot mild en zijdezacht. En een rauwe smaakt echt anders dan een bereidde variant. Je kunt oesters bestellen bij Thuis uit Eten, om jouw thuis-diner extra smakelijk te beginnen.

De meest bekende oesters komen natuurlijk uit ons eigen Yerseke. Maar in Europa worden de oesters vooral langs de Franse Atlantische kust vanaf Bretagne tot aan Bordeaux gekweekt. Bestel bijvoorbeeld een Mandje Gillardeau nr. 4 bij de Versmarkt by Simonis. Deze versmarkt is een ware online vishandel. Al het lekkers uit de zee, supervers vanaf de visafslag schoongemaakt en gescrubd direct naar jouw keuken. Simonis is een waar begrip in Scheveningen en daarbuiten.

Oesters bestellen? Dat kan bij Thuis uit Eten!

Begin een Thuis uit Eten diner met een fijn aperitief: een goede fles bubbels kan natuurlijk niet ontbreken bij heerlijke oesters. Of drink je liever een stille wijn naast de ziltige zeevruchten? Denk dan aan een frisse Albariño of een Picpoul de Pinet. Om de smaak van de oester te verrijken en te accentueren kies je voor een droge, frisse, zelfs mineralige witte wijn.

De klassieke combinatie van bubbels en oesters bestel je bijvoorbeeld bij restaurant HFSLG. Dit culinaire instituut, met de focus op de Franse keuken, biedt de mogelijkheid oesters te bestellen én ze zorgen ervoor dat deze al voor je zijn opengemaakt.  

Bestel oesters voor thuis

Oesters bestellen: de keuze is reuze!
Bij Thuis uit Eten is er een ruime keuze aan oesters. Zo kun je de oesters bestellen die het best passen bij jouw smaak en bij het culinaire moment. Bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar kun je verschillende oesters bestellen, waaronder die befaamde oesters uit Yerseke. Deze oesters worden bij je thuisbezorgd met citroen, rode uienvinaigrette en een eigen oestermesje. Maak jij de oesters zelf open? Wees voorzichtig!

Hoe je dat het beste kunt doen? Hier een mini-cursus oesters openmaken:
Houd de oester met één hand vast, tussen een dubbelgevouwen theedoek, zodat de handen veilig zijn van het oestermes. Zorg dat de platte schelp boven zit. Steek met het mesje in het scharnier tussen de twee schelpen. Wrik het oestermesje voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Et voilà!

Oesters bestellen & in stijl laten bezorgen

Bij Thuis uit Eten kun jij jouw oesters bestellen en in stijl thuis laten bezorgen. Kies een van de hierboven genoemde restaurants en laat deze heerlijke zilte verwennerij aan huis bezorgen. Enjoy!