Koningsdag

Tel jij ook de dagen af naar Koningsdag? Nu het al een tijd geleden is dat we dit uitbundig hebben kunnen vieren, zal het een dag van verbondenheid worden. Een dag waar we ons met z'n allen zo lang op verheugd hebben. Heb jij al plannen voor 27 april?

Festiviteiten
Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Het hele land kleurt oranje en straalt op 27 april eenheid uit. Er zijn leuke activiteiten voor zowel jong als oud, op straat en in de parken. Met alle live optredens, pleinfeesten en de vele vrijmarkten is het het grootste straatfeest van het jaar. Kun je nou echt niet wachten? Elk jaar begint de pret al tijdens Koningsnacht - de nacht voorafgaand aan Koningsdag. Ook dan zijn er al verschillende festiviteiten door het land. Wist je dat op 26 april, in de avond, ook de lintjesregen plaats vindt? Duizenden Nederlanders ontvangen dan een koninklijke onderscheiding.

Oeps, een paar dagen te laat

Ook in andere landen is het een bekend fenomeen. Toeristen komen vanuit de hele wereld naar Nederland om de dag te vieren. Negen jaar nadat Koninginnedag veranderden in Koningsdag, oorspronkelijk drie dagen eerder, op 30 april, zien we nog steeds ‘vergistoeristen’. De in oranje uitgedoste toeristen verschijnen door het land maar voornamelijk in de grote steden. Het is geen leuke verrassing wanneer ze ontdekken dat ze net een paar dagen te laat zijn om Koningsdag te vieren. Vaak komt dit door een ernstig verouderde reisgids of niet bijgewerkte online blogs.

Vier Koningsdag met onze borrelboxen.

Met Koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen; we eten bijna allemaal een oranje tompoes of drinken een oranje bitter. Dit doen we met vrienden of familie waar de borrel ook niet mag ontbreken. Gewoon omdat het zo gezellig is! Thuisuiteten.nl heeft diverse borrelboxen voor de levensgenieter en fijnproevers, welke je in een handomdraai op tafel zet. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel één van onze borrelboxen om jouw Koningsdag compleet te maken! Wij bezorgen in stijl, door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. Welke borrelbox kies jij?

Lang leve de koning! Hoezee! Hoezee!