Jermain De Rozario
De lotusbloem onder de chefs

Jermain De Rozario is chef-kok en eigenaar van restaurant De Rozario in Helmond. Van vuilnisman tot sterrenchef; het verhaal achter chef-kok Jermain De Rozario is opmerkelijk en bewonderenswaardig.Er verscheen zelfs een boek over zijn bijzondere carrière. Na een moeilijke opstart in zijn adolescente leven en een aantal omzwervingen, vond hij zijn 'thuis' in de horeca. In 2016 opende hij zijn eigen restaurant in Helmond. In 2018 verwierf hij daarmee een Michelinster. De filosofie van De Rozario? Vernieuwen, lokaler en duurzamer; dat is nú belangrijk.

Michelin Gids Nederland zegt over de chef-kok: "Selfmade man Jermain De Rozario blijft zijn visie stroomlijnen. Zijn jeugdige speelsheid is steeds meer in balans. Uiteraard met behoud van zijn eigen stijl: een creatieve aanpak van Aziatische smaakmakers."

Van rookworstensorteerder tot chef-kok

Jermain De Rozario is geboren in 1984 en getogen in het Brabantse Helmond, afkomstig uit een gezin met vijf broers en zussen. In dit liefdevolle gezin groeide hij op met weinig middelen. Zo was uiteten gaan bij een fastfoodketen al een feestje op zich. Jermain verliet op zijn vijftiende het ouderlijk huis. Maar liefst tien jaar lang lijkt hij vooral opzoek naar zichzelf. Na verschillende baantjes, van rookworstensorteerder tot aan vuilnisman, rolt hij het horecawezen in. Waar hij eerst nog geen ei bakken kon, begint hij als eerstejaars leerling bij ’t Parlement in Helmond. Dat blijkt achteraf de start van een glansrijke carrière.

Een lotusbloem groeiend uit de modder
Na een mooie start bij ’t Parlement in Helmond weet Jermain De Rozario zich op te werken naar de functie zelfstandig werkend kok. Hierdoor komt hij in contact met Michelinsterren chef Soenil Bahadoer van de Lindehof in Nuenen. Na veel pijn en moeite komt hij terecht als chef-de-partie in de keuken van deze sterrenchef. Jermain leerde hier het vak, kreeg een doel in het leven en wist daardoor precies waar hij voor wilde gaan: een eigen horecazaak.

Koken met heel het hart en een Michelinster op zak

In 2016 opende hij dan ook zijn eigen restaurant: De Rozario in Helmond. Jermain vergelijkt zichzelf ook wel met een lotusbloem; een bloem die groeit uit de modder. Hoe moeilijk de start van een leven ook kan zijn, het is mogelijk weer op te bloeien tot iets moois. Het levensverhaal van de chef-kok is opgetekend in het boek ‘Lotus’.

De Rozario in Helmond

De Rozario, een restaurant waar alles draait om koken met heel het hart, is gevestigd aan de Markt in Helmond. De Rozario serveert geweldige gerechten, beïnvloedt door de Aziatische keuken, met een nadruk op Indonesië. In 2018 ontving het restaurant een Michelinster. Volgens Jermain is dat te danken aan alle liefde, passie en uren die in het restaurant gestoken worden.

Sinds de moeilijke coronatijd is Jermain De Rozario anders naar zijn vak gaan kijken: lokaler en duurzamer zijn belangrijke speerpunten voor het restaurant. Zo werkt De Rozario bijvoorbeeld met dagverse producten, zodat ook de leveranciers en boeren hun producten direct aan het restaurant kunnen verkopen.

Een restaurant met een verhaal in huis halen

Al de liefde en passie die Jermain gebruikt in zijn restaurant is nu ook thuis aan de eettafel te beleven. Door het menu van De Rozario in huis te halen zet je een diner op tafel waarvoor met heel het hart is gekookt.