Hans van Wolde
Echt, eerlijk en oer met twee Michelin sterren

Hans van Wolde is een veelzijdige chef, een durver en een dromer die al vroeg op het hoogste culinaire niveau van Nederland belandde. Met restaurant Beluga in Maastricht haalde hij in het openingsjaar, 1998, zijn eerste Michelin ster. In 2018 verkocht hij zijn zaak en startte een nieuw avontuur in Reijmerstok, Limburg. Hij toverde een oude boerderij om tot een sterrenrestaurant: Brut172. 

Koken is zijn passie

Hans van Wolde zit van kinds af aan al vol energie. Wanneer Hans zes jaar is krijgt hij een buurman die in een snackbar werkt. Van hem leert hij pindasaus maken. Hij legde zijn moeder maar al te graag uit hoe dat werkte. Koken werd al snel zijn passie en op zijn twaalfde sturen zijn ouders hem dan ook naar de lagere horecavakschool. De allereerste leermeester van Hans is Carlo Straver, souschef van het World Trade Center in Rotterdam. In 1988 leert van Wolde vervolgens Herman den Blijker kennen, wie hem de vier smaken tot in de puntjes bijbrengt: zout, zout, zuur en bitter. Zo ontwikkelt van Wolde door de jaren een doortastende passie voor koken.

Brut 172, een oude boerderij als hoogwaardig restaurant

De filosofie van Hans van Wolde en zijn nieuwe restaurant is duidelijk: met Brut172 wil hij graag terug naar de basis. Naar de oerinstincten, naar de zin van het leven. Bij Brut172 wordt er gekookt met passie en een liefde voor robuuste en eerlijke producten, direct van de oorsprong. ‘Echt, eerlijk en oer.’

Hans van Wolde wil met Brut172 een restaurant presenteren, waar niet alleen goed en lekker eten centraal staat, maar waar ook de beleving heel belangrijk is. De droom van chef-kok Hans van Wolde werd werkelijkheid in het Limburgse Mergelland: een oude boerderij werd ingericht als hoogwaardig restaurant. Het restaurant ligt in een prachtige omgeving waar van Wolde een belevingswereld neerzet, waarin smaak, geluid, beeld en geur samenkomen.

Hans van Wolde op Nederlandse televisie
Chef-kok van Wolde is niet alleen jarenlang eigenaar geweest van zijn eigen sterrenzaak in Maastricht, hij was ook meermaals te zien op de Nederlandse televisie. Hij was onder andere juryvoorzitter bij het Net5 programma ‘MasterChef’ en deed mee aan ‘SnackMasters’ op RTL4. In 2021 werd zijn eigen documentaireserie over de realisatie van Brut172 op datzelfde televisiestation uitgezonden. Hierin was te zien hoe het avontuur van de bouw van Brut172 verliep en de chef tijdens coronatijd verschillende uitdagingen moest overwinnen. Uiteindelijk werd het restaurant in het eerste jaar van opening direct bekroond met twee Michelin sterren.

De creativiteit van Hans van Wolde voor thuis
Hans van Wolde en Brut172 thuis beleven? De menu’s die Hans van Wolde en zijn team voor Thuis uit Eten bereiden zijn van de hoogste kwaliteit en vertalen de beleving van zijn  restaurant in Zuid-Limburg naar de eigen eettafel. De sommeliers van Brut172 omlijsten de avond met een prachtig wijnarrangement voor thuis.