Al druk bezig met alle voorbereidingen voor Kerstmis en dagdroom je al over het kerstdiner? Met de sfeervolle feestdagen voor de deur is het tijd om het thuis van top tot teen ‘kerstproof’ te maken. Waar de één met kerst groots uitpakt, houdt de ander het graag klein en intiem. Wij zijn ervan overtuigd dat alles begint met goed eten én een huis vol sfeer. Van het versieren van de kerstboom, tot het dekken van de mooiste tafel voor een bijpassend kerstdiner, Thuis uit Eten heeft aan de details gedacht. Maak van het kerstdiner een 5-sterren beleving thuis.

Complimenteer het kerstdiner met een luxe tafelaankleding

Om ervoor te zorgen dat jij jouw gasten extra warm kunt ontvangen tijdens de koude decemberdagen, brengen wij je op de hoogte van de perfecte tafelaankleding tijdens jouw kerstdiner. Een groot deel van het kerstfeest brengen we immers door aan de eettafel. Maak indruk met een gastronomische menubox van Thuis uit Eten én bijpassend servies en sfeervolle decoratie. Ben jij klaar om voorbereidingen te treffen voor een culinair kerstdiner?

Beleef een gastronomisch kerstdiner aan huis

De sfeer van het kerstdiner begint bij de decoratie
Voordat het inrichten van de tafel begint, is het extra feestelijk als ook de omgeving sfeervol aangekleed is. Juist, een kerstboom kan daarom uiteraard niet missen. Ga van tevoren opzoek naar de perfecte kerstboom voor in het interieur. Van een echte spar, tot prachtige kunstbomen die niet van echt te onderscheiden zijn. Of mag het een gouden boom zijn?

Wil je je gasten graag extra verrassen en uitpakken met de decoratie rondom het gastronomische kerstdiner? Thuis uit Eten ontzorgt, daarom brengen we niet alleen de beste kerstdiners aan huis, we hebben ook nagedacht over de decoratie tijdens het kerstdiner. Zet alvast een fijne kerstlijst op van Spotify. Wij doen de rest.

♫ I'm driving home for Christmas. Oh, I can't wait to see those faces ♫

Het klassieke kerstdiner

Houd je van de klassieke kleuren passend bij Kerstmis? Ga dan voor een klassieke aankleding van de tafel, hierbij komen de kleuren rood en groen vooral terug. Zorg bijvoorbeeld voor rode servetten en leg een mooie groene dennentak over de lengte van de tafel. Wil je het helemaal afmaken? Plaats dan ook nog wat gezellige lichtjes in de dennentak. Poets de wijnglazen en het zilveren bestek vast op.

Thuis uit Eten serveert diverse klassieke kerstmenu’s om te serveren op deze mooie klassieke kersttafel. Ontdek bijvoorbeeld het kerstdiner van … en …

Landelijke sferen tijdens het kerstdiner

Graag uitblinken in eenvoud met het kerstdiner en -aankleding? Robuust en stoer? Dat mooie stuk vlees verdient het om te show te stelen. Dek daarom de kersttafel in een landelijk thema. Ga voor een witte basis, klassiek linnen en voeg hier verschillende landelijke elementen aan toe. Zoals mooie stompkaarsen in bruintinten en steakmessen met een houten lemmet. ‘Back to basics’ tijdens het kerstdiner.

Een kerstdiner serveren waar vlees de hoofdrol speelt? Bekijk dan restaurant Bergpaviljoen. Een vegetarische basis, met de keus voor een supplement vlees of vis? Ga dan voor een heerlijk kerstdiner van de Kruidfabriek.

Groen, groener, groenst kerstdiner

Liefhebber van de vegetarische keuken? Daar hoort een groene en natuurlijk tafel bij. Dek de tafel met natuurlijke accenten en laat overal op de tafel wat takjes terugkomen om de nadruk te leggen op de natuur. Gebruik beige servetten en vouw deze doormiddel van een jute touw in een rolletje. Heb je een tafel van groot formaat? Plaats dan ook nog een mooi groen kerststuk met verse bloemen en bladeren in het midden van de tafel. Er bestaan zeer mooie en sfeervolle tafelstukken, vraag het na bij de plaatselijke bloemist. Lange witte druipkaarsen maken deze tafel af. Uiteraard mag de maretak niet ontbreken.

Bij Thuis uit Eten zijn er veel restaurants die van hun menu’s ook een vegetarische variant aanbieden. Graag een volledig veganistisch kerstdiner serveren? Ga dan voor Morris & Bella, zij richten de volle aandacht op de plantaardige keuken.

Een luxe en chique stijl

Een stijl die steeds meer van deze tijd is, en ook prachtig uit de verf kan komen tijdens het kerstdiner is het chique ‘Black & Gold’. Met deze kleurencombinatie straalt de dinertafel luxe uit. De kerstdiners van Thuis uit Eten zijn binnen een handomdraai te bereiden, óók die van de sterrenchefs. Creëer de chique sfeer van een hoogstaand restaurant thuis. Dek de tafel met een glanzend zwart tafelkleed, bestrooi het met wat gouden versiering. Dek gouden bestek in en haal zwart mat servies in huis. Maak eenvoudig een goede indruk tijdens het kerstdiner. Begin de maaltijd met een Blanc de Blanc Champagne, drink deze uit een coupe. Santé.

Maak het kerstdiner compleet

Hopelijk ben jij nu klaar voor een kerstdiner van Thuis uit Eten. Het team van Thuis uit Eten wenst je een alvast een fijn kerstdiner toe en hoopt jou en jouw gasten te kunnen verrassen met een heerlijk diner van één van onze aangesloten toprestaurants. Ben je geïnspireerd? Maar geef je toch liever de verzorging van het diner uit handen? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn er ook voor de zakelijke markt.

Goed eten is één van de mooiste geneugten van het leven. Zéker tijdens de feestdagen. Bekijk het feestdagen aanbod hier.