Dennis Huwaë
Een feilloos gevoel voor de allerhoogste gastronomie

Dennis Huwaë is een chef-kok die graag werkt en kookt in een omgeving waar zowel de gasten als zijn personeel zich thuis voelen. Naast fantastische gerechten op sterrenniveau serveert deze chef-kok zijn eigen favoriete muziek in ‘zijn’ restaurant Daalder. Zo creëert hij een ware gastronomische totaalbeleving van het hoogste niveau met een duidelijke persoonlijke signatuur.

Van Talentvol chef naar Michelster-houder

Dennis Huwaë (1984), de half-Nederlandse en half-Molukse chef-kok, werd geboren in Zaandam. Aanvankelijk startte Huwaë een opleiding Consumptieve Techniek, maar halverwege die opleiding ontdekte hij zijn passie voor koken en stapte hij over naar de koksopleiding in Amsterdam. Na het afronden van zijn studie in 2005 deed hij ervaring op als souschef onder de vleugels van chef-kok Moshik Roth; een Israëlische chef die menig Michelin ster oogstte. In 2016 werd Huwaë mede-eigenaar van Restaurant Daalder in Amsterdam. Zijn harde werken en feilloze gevoel voor de allerhoogste gastronomie worden in 2018 beloond wanneer GaultMillau hem uitroept tot 'Talentvol Chef van het Jaar'. In maart 2021 volgt een nieuwe bekroning met een Michelin ster achter zijn naam en die van restaurant Daalder.

‘Een team, één taak!’.

Daalder in Amsterdam is een restaurant dat gespecialiseerd is in ‘de nieuwe Molukse keuken’. Huwaë gebruikt vaak alle onderdelen van een product, zodat er niets weggegooid hoeft te worden. Dit duurzame koken heeft hij meegekregen uit zijn jeugd, omdat het gezin het thuis niet zo breed had. In zijn sterrenzaak streeft de chef-kok vooral sámen met zijn personeel naar succes. Daalder is een plek waar medewerkers de ruimte krijgen zich te kunnen ontwikkelingen. Vandaar Huwaë’s motto: ‘Een team, één taak!’ Huwaë streeft ernaar het beste uit zichzelf en zijn team te halen en dat resulteert in heerlijke gerechten, top-service en … een Michelin ster. De chef-kok ziet zijn werk ook als een ode aan zijn overleden vader, van wie hij een opdracht mee kreeg: ‘Maak me trots!’

Complexiteit op tafel

Daalder is een groot succes. Er zijn avonden waarop Dennis Huwaë honderden gasten ‘nee’ moet verkopen, voor een tafeltje in restaurant Daalder. Door het aanbieden van de Daalder-menuboxen voor thuis, kunnen deze mensen de heerlijke kookkunsten van de chef-kok tóch proeven. Via Thuis uit Eten belanden de complexe, smakelijke en uitdagende gerechten exclusief op jouw bord. Bestel jouw Daalder sterrendiner voor thuis en geniet van een daverende avond.