Dark kitchen

Geen tafels, geen stoelen, geen gastvrouw en geen obers. Misschien heb je de term ‘dark kitchen’ wel eens gehoord. Dark kitchens worden ook wel ghost kitchens of cloud kitchens genoemd. Eigenlijk betekenen ze allemaal hetzelfde: een restaurant zonder fysieke locatie, dat alleen uit een keuken bestaat en exclusief online te bestellen is. Ontdek het aanbod van dark kitchens bij thuisuiteten.nl.

Een groeiende trend

Het concept is overgewaaid vanuit Amerika. Het oorspronkelijke doel was om, met weinig risico, te experimenteren met verschillende concepten. Om vervolgens te kijken of ze aanslaan zonder de grote risico’s van het openen van een nieuw restaurant. Inmiddels schieten de dark kitchens, over de hele wereld, als paddenstoelen uit de grond! De virtuele restaurants zijn een groeiende trend op het gebied van online ondernemen, zonder dat er een nieuw, fysiek restaurant geopend wordt. Het is een uitkomst voor consumenten die behoefte hebben aan een kwalitatief hoogwaardige maaltijd die vers bereid wordt, zonder dat zij de deur uit moeten. Een groeiende trend die voldoet aan de vraag naar het anytime-anywhere-aanbod.

Flexibiliteit met een dark kitchen

Over de hele wereld zijn consumenten het steeds meer gewend om gerechten te bestellen en te laten bezorgen, waar en wanneer ze willen. De consument kan op elk moment van de dag via een app of website een maaltijd bestellen bij een virtueel restaurant. Hierdoor is het van belang dat een dark kitchen flexibel is en kan mee bewegen met de vraag door het aanbod te kunnen aanpassen indien nodig. Doordat de consument nu gewend is aan het gemak, is het een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. De dark kitchen sluit perfect aan op de behoefte vanuit de markt en zal een blijvertje zijn.

Thuis uit Eten

Bij thuisuiteten.nl zijn verschillende dark kitchens aangesloten. Onze virtuele restaurants bezorgen culinaire gerechten van chefs. Wij bezorgen ons aanbod waar en wanneer jij wilt, in stijl, door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden),

Jouw bron van gezelligheid start hier. Is de tafel gedekt? Muziek aan? Zet in een handomdraai een prachtig diner op tafel. Vier ieder moment en… geniet! Waar, wanneer en met wie ga jij genieten van gastronomische gerechten?