BBQ

Elk jaar weer is barbecueën in Nederland een hit! Kun jij ook niet wachten tot de BBQ weer aan kan? Als t een graad of 20 is en het eerste zonnestraaltje komt, kan dat vaak maar één ding betekenen: in tuinen en in parken komt de BBQ massaal tevoorschijn.. Nederlanders kunnen vaak niet wachten om allerlei lekkers op de grill te leggen en samen te eten. Maar waarom zijn we zo dol op de barbecue? 

Barbecueën staat voor gezelligheid

Barbecueën doe je meestal in de tuin, een park of op het balkon. Met familie, vrienden of de buren. En als je een wandeling maakt met mooi weer, ruik je het meteen: iemand heeft de BBQ aan. Het draait om de hele ervaring en vooral om gezelligheid. Je creëert thuis het vakantiegevoel. Doordat we niet het hele jaar de BBQ aan steken, blijft het zeldzaam en blijf je er naar uitkijken. Op een koude winterse dag, kijk je uit naar een zomerse barbecue. Als je elke dag zou BBQ’en, gaat het speciale er af. De BBQ geeft een ongedwongen sfeer. Omdat het buiten plaatsvindt, gaat het er minder verfijnd aan toe dan binnenshuis.

Verschillende soorten barbecues

Elke barbecue heeft voor- en nadelen. Het is een kwestie van smaak, gewenning en de voorkeur van de bereidingswijze. Wil je het traditioneel houden, kies dan voor een houtskoolbarbecue op houtskool of briketten. Hiermee krijg je de typische rokerige smaak. Een gasbarbecue komt sneller op temperatuur en hiermee kun je de gewenste temperatuur ook makkelijker behouden. De elektrische barbecue werkt net als de gasbarbecue sneller maar is hiernaast ook brandveilig en makkelijk schoon te maken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Alle ingrediënten voor de perfecte BBQ

Vlees of vleesvervangers, groenten, salades, stokbrood en sauzen: de belangrijkste ingrediënten voor de BBQ. De BBQ leent zich voor verschillende soorten eten en manieren van koken zoals grillen, bakken en stoven.

Wil je een BBQ-box thuis laten bezorgen? Wij bezorgen landelijk, in stijl, waar en wanneer je wilt. Houd deze pagina in de gaten voor het komende aanbod in gastronomische BBQ-boxen. Steek je de barbecue alvast aan? Dan zorgen wij voor de rest.