À la carte

Wist je dat à la carte staat voor ‘van het menu’? Hierbij stel je zelf je eigen menu samen en kies je een voor-, hoofd-, en nagerecht van de menukaart. Wil jij je eigen menu samenstellen en thuis genieten van genieten van à la carte gerechten?

Verschillende manieren van tafelen
Lange tijd waren vaste menu's in restaurants erg populair. Inmiddels is ook de flexibiliteit van tafelen belangrijker geworden, met hierbij de keuze voor à la carte en shared dining. Geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten is ook iets wat we steeds meer terug zien. De één proeft graag van alles een beetje, de ander vertrouwt op de keuze van de chef. Voor welke manier van tafelen je ook kiest, uitgebreid tafelen maakt deel uit van alle culinaire culturen.

Keuze vrijheid

Bij à la carte heb je de vrijheid om alle menugangen zelf te kiezen. Hierdoor heb je automatisch meer keuze uit meerdere gerechten. Je bent niet gebonden aan een vast menu. Op deze manier kunnen alle tafelgenoten een eigen en individuele keuze maken. Bij de afzonderlijke gerechten, kun je ook bijgerechten bestellen zoals bijvoorbeeld brood met aioli en een olijventapenade. Wil je het diner beginnen met vis en vervolgens vlees als hoofdgerecht? Eet je liever vegetarisch? Of wil je een ander dessert dan je tafelgenoot? Alles is mogelijk.

Thuis culinair dineren met à la carte gerechten

Bij thuisuiteten.nl kun je gastronomisch genieten van diverse à la carte gerechten. De uitgebreide menukaart van Brasserie van Dam nodigt uit om een gezellig avondje thuis te dineren met vrienden of familie. Op de à la carte menukaart vind je onder andere romige Tom Kha kai soep, tournedos met bospaddenstoelensaus, Iberico boneless spareribs met atjar en ravioli truffel. Ben je een visliefhebber? Start de avond dan feestelijk met oesters van Pesca. Bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar geniet je, à la carte, van een bisque van langoustines, steak tartaar, truffelrisotto en nog velen anderen. Benieuwd naar de hele kaart?

Alle à la carte gerechten zet je binnen een handomdraai op tafel. Wij maken thuis uit eten luxueus, maar ook gemakkelijk. Zo zorgen we voor luxe gastronomie zonder moeite. Bon appetit!